Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Θέμα και στη Le Monde η “Μήδεια της Πάτρας”

Ρούλα Πισπιρίγκου: Θέμα και στη Le Monde η “Μήδεια της Πάτρας”
Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι η υπόθεση αποκαλύπτει μεταξύ άλλων και τα κενά σε ότι αφορά στην παιδική προστασία, ενώ σημειώνει την απουσία ιατροδικαστών από τα νοσοκομεία

Το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ έχει προκαλέσει η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Πιο πρόσφατο το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde με τίτλο: “H Ελλάδα μαινόμενη κατά της Μήδειας της Πάτρας“.

Το ρεπορτάζ ξεκινά με αναφορά στα περιστατικά, τις δηλώσεις της 33χρονης και στις ενδείξεις για ενοχή της. Παράλληλα όμως σχολιάζεται η κάλυψη της υπόθεσης από τα ελληνικά Μέσα και συσχετίζεται η υπόθεση με τη Μήδεια της ελληνικής μυθολογίας. “Μήπως ήθελε να τιμωρήσει τον Μάνο, κάνοντας κακό στα παιδιά τους;” διερωτάται η ρεπόρτερ.

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η υπόθεση αποκαλύπτει μεταξύ άλλων και τα κενά σε ότι αφορά στην παιδική προστασία, ενώ σημειώνει την απουσία ιατροδικαστών από τα νοσοκομεία.

Στο ρεπορτάζ της Le Monde γίνεται ακόμα αναφορά στην εκταφή της Τζωρτζίνας και στον τρόπο που καλύφθηκε τηλεοπτικά, αλλά και στο τάμπλετ της μικρής, που σε πρώτη φάση, βρέθηκαν μόνο κινούμενα σχέδια.

Φιλοξενεί επίσης δηλώσεις της καθηγήτριας Εγκληματολογίας στο Πάντειο, Έφης Λαμπροπούλου περί πρωτόγνωρης για την Ελλάδα φρενίτιδας καθώς «οι περιπτώσεις παιδοκτονίας είναι σπάνιες στην Ελλάδα και η συναισθηματική φόρτιση είναι πολύ έντονη». Η ίδια δηλώνει ανήσυχη με τη φρενίτιδα των ελληνικών ΜΜΕ και των «χούλιγκαν της κοινής γνώμης», που σπεύδουν να καταδικάσουν την Πισπιρίγκου πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη: «Οι καθημερινές αποκαλύψεις, οι διάφορες μαρτυρίες, τα συνεχή σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα υπονομεύουν το τεκμήριο της αθωότητας. Μόνο τα δημόσια μέσα ενημέρωσης είναι υποχρεωμένα από τον νόμο στην Ελλάδα να σέβονται αυτό το τεκμήριο, όχι τα ιδιωτικά κανάλια… Αυτό είναι προβληματικό!», λέει στη γαλλική εφημερίδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments