Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης του ΟΚΑΝΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε τον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης του ΟΚΑΝΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι πολύ τολμηρή αυτή η πρωτοβουλία την οποία έχουμε αναλάβει. Πραγματικά, είμαι εντυπωσιασμένος από την ποιότητα του χώρου και τη διάθεση όλων των εργαζομένων να υποστηρίξουν τους χρήστες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσκεψη στον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης στην Ελλάδα, το «STEKI 46» του ΟΚΑΝΑ, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης την Μεγάλη Δευτέρα. «Είναι πολύ τολμηρή αυτή η πρωτοβουλία την οποία έχουμε αναλάβει. Πραγματικά, είμαι εντυπωσιασμένος από την ποιότητα του χώρου και τη διάθεση όλων των εργαζομένων να υποστηρίξουν τους χρήστες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο «STEKI 46», όνομα που του έδωσαν οι ίδιοι οι ωφελούμενοι, οι οποίοι καλύπτουν εκεί καθημερινά τις ανάγκες τους σε σίτιση και ένδυση, προμηθεύονται ΚΙΤ με υλικό για την ασφαλή χρήση (σύριγγες, προφυλακτικά), ΚΙΤ με υλικό προστασίας από την πανδημία του Covid-19 και λαμβάνουν συμβουλευτική ψυχολογική υποστήριξη.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με πρώην και νυν τοξικοεξαρτημένους, ωφελούμενους από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία για τη χρησιμότητα και την ανάγκη του ΧΕΧ, αλλά και εργαζόμενους που συνδέονται με τη συγκεκριμένη δράση.

Μητσοτάκης: Το βασικό μήνυμα είναι ότι δεν μπορούμε να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί

«Δεν ήταν όπως θυμάστε προφανές να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα, να έχουμε έναν χώρο ελεγχόμενης χρήσης. Έχω εξαιρετικές και πολύ δυνατές αναμνήσεις από τη συζήτηση που είχαμε κάνει ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2018, όταν είχα δεσμευτεί ότι θα δημιουργήσουμε έναν τέτοιο χώρο στην Αθήνα. Νομίζω ότι το βασικό μήνυμα το οποίο θέλουμε να στείλουμε είναι ότι δεν μπορούμε να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτός είναι ένας χώρος, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες με ασφάλεια να κάνουν τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών. Αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία σε αυτό το οποίο μου είπε ο πρόεδρος (ΟΚΑΝΑ), ότι θα μπορούμε σύντομα να ελέγχουμε και την ποιότητα των ναρκωτικών, ώστε να γνωρίζουν οι χρήστες ότι αυτά τα οποία προμηθεύονται δεν είναι νοθευμένα. Και βέβαια δεν είναι απλά ένας χώρος χρήσης, υπάρχει μία συνολική υποστήριξη, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα ολιστικά. Είναι ένα πρόβλημα, ένα πραγματικό πρόβλημα, ένα πρόβλημα το οποίο είναι μαζί μας και το πρώτο το οποίο πρέπει να διασφαλίσουμε είναι τουλάχιστον την ασφάλεια των χρηστών, ώστε να μην καταφεύγουν σε μία πραγματικότητα που νομίζω ότι είναι πολύ οικεία σε όλους, σε ανεξέλεγκτη χρήση, σε πιάτσες, σε άλλα φαινόμενα τα οποία εν πάση περιπτώσει δεν συνάδουν με αυτό το οποίο θα φανταζόμασταν σε μία κοινωνία με στοιχειώδη ευαισθησία», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments