Ελλάδα

Κίνηση στα λιμάνια: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων – Ρεπορτάζ του pagenews.gr

Κίνηση στα λιμάνια: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων – Ρεπορτάζ του pagenews.gr

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Κίνηση στα λιμάνια: Το Λιμενικό Σώμα λαμβάνει όλα τα έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών των οχημάτων, ενώ έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του και χάρτα των δικαιωμάτων επιβατών.

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για τον εορτασμό του Πάσχα 2022, καθώς τη φετινή χρονιά υπάρχει χαλάρωση των μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού. Η κίνηση στα λιμάνια για πολλούς νησιωτικούς περιορισμούς είναι αυξημένη. Το Λιμενικό Σώμα λαμβάνει όλα τα έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών των οχημάτων, ενώ έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του και χάρτα των δικαιωμάτων επιβατών.

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια – Τι δήλωσε στο pagenews.gr ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού Σώματος Νικόλαος Αλεξίου

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού Σώματος κ. Νικόλαος Αλεξίου δήλωσε στο pagenews.gr και τη Σοφία Χύτου τα εξής: “Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη. Σήμερα αναμένουμε συνολικά περίπου 15.000 με 16.000 αναχωρήσεις επιβατών. Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να πραγματοποιηθούν 14 απόπλοι πλοίων προς Δωδεκάνησα και Κυκλάδες ενώ 26 απόπλοι πλοίων προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού”.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας υπάρχει και φέτος ενημερωτικό φυλλάδιο, που εξηγεί τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων ταξιδεύουν με επιβατηγά πλοία.

Χρήσιμα στοιχεία για το ταξίδι σας

Τι δικαιούμαι σε περίπτωση μη παροχής της θέσης ή του τύπου της καμπίνας που αναγράφεται στο εισιτήριο;

  • (α)Να υπαναχωρήσεις και να λάβεις την αξία του ναύλου που κατέβαλες (επιβάτη ή και οχήματος) και χρηματική αποζημίωση προσαυξημένη κατά 100% επί της τιμής του ναύλου επιβάτηή
  • (β) Να ταξιδέψεις σε θέση κατώτερη και να λάβεις τη διαφορά της τιμής του ναύλου επιβάτη μεταξύ της κατηγορίας των θέσεων προσαυξημένη κατά 100% ή
  • (γ) Μετά από αίτημά σου και συμφωνία της εταιρείας, να ταξιδέψεις σε θέση ανώτερη καταβάλλοντας τη διαφορά της τιμής του ναύλου μειωμένη κατά 50%. Η καταβολή της διαφοράς δεν ισχύει εάν η εταιρεία σου διαθέσει ανώτερη θέση με δική της πρωτοβουλία χωρίς αίτημά σου.

 Έχω δικαίωμα να ακυρώσω το εισιτήριό μου;

Δικαιούσαι να υπαναχωρήσεις και ανάλογα με το χρόνο επιστροφής αυτούσιου του σώματος του εισιτηρίου, να σου επιστραφεί ολόκληρος ο ναύλος ή ποσοστό του ως εξής:

  • Ποσοστό 50% εφόσον επιστρέψεις το εισιτήριο έως και 12 ώρες πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου.
  • Ποσοστό 75% εφόσον επιστρέψεις το εισιτήριο έως και 7 ημέρες πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου.
  • Ολόκληρο το ναύλο εφόσον επιστρέψεις το εισιτήριο έως και 14 ημέρες πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου.
  • Ολόκληρο το ναύλο ανεξαρτήτως του χρόνου ειδοποίησης για αποδεδειγμένους λόγους ανωτέρας βίας.

Στις παραπάνω περιπτώσεις ακύρωσης επιστρέφονται και οι κρατήσεις υπέρ τρίτων και ο ΦΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments