Διεθνή

Ρωσία: Εκτόξευσε το «ισχυρότερο πυρηνικό όπλο του πλανήτη» – Ποιος είναι ο “Σατανάς 2”

Ρωσία: Εκτόξευσε το «ισχυρότερο πυρηνικό όπλο του πλανήτη» – Ποιος είναι ο “Σατανάς 2”

Πηγή Φωτογραφίας: Dailymail

Ο πύραυλος, γνωστός στη Δύση ως Satan-2 - πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο όπλο στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας

Η Ρωσία εκτόξευσε νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, «Satan II», ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν  είπε ότι ο απαράμιλλος πύραυλος Sarmat θα προσφέρει «τροφή για σκέψη σε όσους προσπαθούν να απειλήσουν τη Ρωσία» και θα κάνει τους εχθρούς να «σκεφτούν δύο φορές».

Η πρώτη εκτόξευση του πυραύλου πραγματοποιήθηκε σήμερα από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ και χτύπησε στόχους στην χερσόνησο Καμτσάτκα της ρωσικής Άπω Ανατολής.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνομιλία με στρατιωτικούς αξιωματούχους τους συνεχάρη για την επιτυχή εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat και συνέχισε λέγοντας:

«Αυτό το πραγματικά μοναδικό όπλο θα ενισχύσει το μαχητικό δυναμικό των ενόπλων δυνάμεών μας, θα διασφαλίσει αξιόπιστα την ασφάλεια της Ρωσίας από εξωτερικές απειλές και και θα δώσει τροφή για σκέψη σε όσους, στη φωτιά της επιθετικής ρητορικής, προσπαθούν να απειλήσουν τη χώρα μας, να σκεφτούν δύο φορές.

Το νέο συγκρότημα έχει τα υψηλότερα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά και είναι ικανό να ξεπεράσει όλα τα σύγχρονα μέσα αντιπυραυλικής άμυνας. Δεν έχει ανάλογα στον κόσμο και δεν θα έχει για πολύ καιρό ακόμα.

Τα χαρακτηριστικά του “Σατανά”

Ο Sarmat είναι ένας νέος βαρύς διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος τον οποίο η Ρωσία αναμένεται να αναπτύξει με 10 ή περισσότερες κεφαλές σε κάθε πύραυλο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Είναι υπό ανάπτυξη εδώ και χρόνια και έτσι η δοκιμαστική εκτόξευση του δεν αποτελεί έκπληξη για τη Δύση, αλλά έρχεται σε μια στιγμή ακραίας γεωπολιτικής έντασης λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης πρόσθεσαν: «Ο Sarmat είναι ο ισχυρότερος πύραυλος με το μεγαλύτερο βεληνεκές καταστροφής στόχων στον κόσμο, ο οποίος θα αυξήσει σημαντικά τη μαχητική ισχύ των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της χώρας μας».

Ο πύραυλος, γνωστός στη Δύση ως Satan-2 – πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο όπλο στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας.

Εκτιμάται ότι έχει βεληνεκές 11.000 μιλίων και φέρει ωφέλιμο φορτίο 10 τόνων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments