Διεθνή

Τεράστιο κύμα δωρεών από τη Φινλανδία στην Ουκρανία

Τεράστιο κύμα δωρεών από τη Φινλανδία στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: koaa

Η Φινλανδία είναι από τις χώρες που έχουν βοηθήσει σε τεράστιο βαθμό την Ουκρανία και οι δωρεές που γίνονται από τους απλούς πολίτες έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο

Η Φινλανδία είναι από τις χώρες που έχουν βοηθήσει σε τεράστιο βαθμό την Ουκρανία και οι δωρεές που γίνονται από τους απλούς πολίτες έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Από την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία και έχουν διασκορπιστεί στα πέρατα της Ευρώπης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Φινλανδοί πολίτες να δίνουν χρηματική βοήθεια και οι δωρεές από τη σκανδιναβική χώρα στην Ουκρανία αυξήθηκαν έκτοτε στα 53 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Φινλανδικής Εταιρείας Ραδιοφωνίας (YLE).

Η βοήθεια χορηγήθηκε κυρίως μέσω του Ερυθρού Σταυρού, ύψους περίπου 23 εκατομμυρίων ευρώ. Η UNICEF και το φινλανδικό παράρτημα της διεθνούς οργάνωσης Save the Children, έλαβαν δωρεές αξίας 17 εκατομμυρίων ευρώ και 6 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα. Επιπλέον, το φινλανδικό παράρτημα της UN Women, οργάνωση η οποία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κοριτσιών και των γυναικών, έχει λάβει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ.

Στη συνέντευξη στο YLE, η Terhi Bruun, υπεύθυνη επικοινωνίας στη UNICEF Φινλανδίας είπε ότι η οργάνωσή της έλαβε ένα ποσό μεγαλύτερο από αυτό που είχε δοθεί σε άλλες καταστάσεις κρίσης. Η αύξηση των δωρεών μπορεί επίσης να εξηγηθεί από το γεγονός ότι η δωρεά σήμερα είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη από πριν – ένα μόνο κλικ μακριά σε ένα κινητό τηλέφωνο ή σε έναν ιστότοπο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε επίσης μνήμες από την ιστορία, γεγονός που καθιστά κάπως συγκεκριμένη την ταύτιση με την κατάσταση. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, περίπου το 11% των Φινλανδών έπρεπε να εγκαταλείψουν το σπίτι τους στις περιοχές που κατέλαβε η Σοβιετική Ένωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments