Διεθνή

Ζαχάροβα: Συλλέγουμε στοιχεία για εγκλήματα των Ουκρανών

Ζαχάροβα: Συλλέγουμε στοιχεία για εγκλήματα των Ουκρανών
Κατηγόρησε το Κίεβο για την αποτυχία των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, καταλογίζοντας στην ουκρανική πλευρά άρνηση να υιοθετήσει «μια εποικοδομητική προσέγγιση σε θέματα προτεραιότητας»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε για εγκλήματα κατά των αμάχων τις ουκρανικές δυνάμεις, τονίζοντας ότι δεν θα μείνουν ατιμώρητα, ενώ επιτέθηκε στα κράτη που προσφέρουν οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, όπως η Νέα Ζηλανδία, καθώς όπως είπε όλα τα χρήματα κατευθύνονται στις τσέπες της «συλλογικής Δύσης».

Όπως η ίδια εξήγησε η βοήθεια της Νέας Ζηλανδίας στην Ουκρανία περιλάμβανε 5 εκατομμύρια δολάρια για όπλα και 2 εκατομμύρια δολάρια για εμπορικές υπηρεσίες χαρτογράφησης, και ως εκ τούτου τίποτα από τα χρήματα αυτά δεν πήγε στην Ουκρανία. Υποστήριξε ότι «αυτά τα χρήματα έρχονται στις τσέπες της συλλογικής Δύσης» και ότι «η λεγόμενη βοήθεια επιστρέφει πάντα στους ίδιους λογαριασμούς στις ίδιες τράπεζες από όπου προήλθε».

Αρχικά η κ. Ζαχάροβα ισχυρίστηκε ότι ρωσόφωνοι πολίτες στο Ντονμπάς κρατούνται όμηροι από «αυτούς που έχουν εκπαιδευτεί σε χώρες του ΝΑΤΟ. Τώρα αυτοί οι άνθρωποι βασανίζουν εκείνους που είναι ύποπτοι ότι συμπαθούν τη Ρωσία. Λέγοντας προσωπικό του ΝΑΤΟ, εννοώ όλους όσους έχουν εκπαιδευτεί σε χώρες του ΝΑΤΟ ή υπό την ηγεσία των στρατιωτικών του ΝΑΤΟ».

Συλλέγουμε στοιχεία για τα εγκλήματα από τις ουκρανικές δυνάμεις

Όπως είπε «η Ρωσία συλλέγει στοιχεία για εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις» για να τονίσει ότι «όλα το υλικό θα μελετηθεί προσεκτικά, θα επισυναφθεί σε ποινικές υποθέσεις και θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Ούτε ένας Ουκρανός εθνικιστής που εμπλέκεται σε εγκλήματα κατά του άμαχου πληθυσμού και του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού δεν θα γλιτώσει από δίκαιη τιμωρία».

Ανέφερε ακόμα ότι από την αρχή αυτού που αποκάλεσε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», 15.500 τόνοι ανθρωπιστικού φορτίου έχουν παραδοθεί σε εδάφη στην Ουκρανία από τη Ρωσία.

Υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί διαπραγματευτές προσπαθούσαν να καθυστερήσουν τη διαδικασία διαπραγμάτευσης «αρνούμενοι να υιοθετήσουν μια εποικοδομητική προσέγγιση σε θέματα προτεραιότητας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments