Πολιτισμός

Δύο πορτρέτα του Πικάσο, βγαίνουν σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ

Δύο πορτρέτα του Πικάσο, βγαίνουν σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ

Πηγή Φωτογραφίας: Sotheby's - Interlude- tyanna

Η ζήτηση για τα έργα του Πικάσο στην Ασία έχουν αγγίξει κόκκινο

Δύο πορτρέτα του Πάμπλο Πικάσο οδηγούνται σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ αυτή την άνοιξη, καθώς η ζήτηση για τον Ισπανό μοντερνιστή συνεχίζει να αυξάνεται στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Την Πέμπτη, οι ανταγωνιστικοί οίκοι δημοπρασιών Christie’s και Sotheby’s ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν πίνακες που απεικονίζουν δύο από τα επαναλαμβανόμενα θέματα του Πικάσο – έναν σωματοφύλακα και τη μούσα του Ντόρα Μάαρ. Οι δημοπρασίες έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Η παρτίδα με την υψηλότερη εκτίμηση, Buste d’homme dans un cadre (1969), πωλείται από την περιουσία του πρώην ηθοποιού του Τζέιμς Μποντ, Σον Κόνερι, ο οποίος πέθανε το 2020. Στις 26 Μαΐου, αναμένεται να φτάσουν τα έργα του στην τιμή των 19 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το θέμα του Buste d’homme είναι αυτό που αγαπούσε ιδιαίτερα ο Πικάσο τους ολλανδικούς πίνακες της εποχής του 17ου αιώνα. Ο Maar, ο σουρεαλιστής φωτογράφος του οποίου η ομοιότητα εμφανίζεται σε πολλά από τα έργα του Πικάσο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 έως τη δεκαετία του 1940, δούλευε δίπλα στον Πικάσο, τραβώντας ακόμη και φωτογραφίες του να ζωγραφίζει την Γκερνίκα.

Η ζήτηση για τα έργα του Πικάσο στην Ασία έχουν αγγίξει κόκκινο, δήλωσε ο επικεφαλής μοντέρνας τέχνης του Sotheby’s στην Ασία, Feliz Kwok, σε δήλωσή του

Οι τιμές αναφοράς αυξήθηκαν για τον καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια των πωλήσεων στο Χονγκ Κονγκ πέρυσι, με ένα πορτρέτο της δεύτερης συζύγου του Πικάσο, Jacqueline Roque, να πωλείται για 24,6 εκατομμύρια δολάρια, ένα πολύ υψηλό ποσό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments