Διεθνή

Συνέχιση αγωνίας για τη Μαριούπολη – Έληξε το ρωσικό τελεσίγραφο προς τους στρατιώτες

Συνέχιση αγωνίας για τη Μαριούπολη – Έληξε το ρωσικό τελεσίγραφο προς τους στρατιώτες
Ένα ρωσικό τελεσίγραφο στα ουκρανικά στρατεύματα στη Μαριούπολη να παραδοθούν ή να πεθάνουν έληξε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης [20/4] χωρίς μαζική συνθηκολόγηση

Ένα ρωσικό τελεσίγραφο στα ουκρανικά στρατεύματα στη Μαριούπολη να παραδοθούν ή να πεθάνουν έληξε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης [20/4] χωρίς μαζική συνθηκολόγηση, αλλά ο διοικητής μιας μονάδας που αντιστέκεται στην πολιορκημένη πόλη είπε ότι οι δυνάμεις του μπορούν να επιβιώσουν μόλις λίγες μέρες ή ώρες.

Εκτός από τη Μαριούπολη οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους και κατά μήκος του μετώπου στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου βρίσκονται ανθρακωρυχεία, μεταλλουργεία και εργοστάσια ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Ουκρανίας.

«Η βασική τοποθεσία συγκέντρωσης των εχθρικών δυνάμεων παραμένει ο άξονας του Ιζιούμ. Από το Ιζιούμ στο Σλοβιάνσκ. Έχουν συγκεντρώσει τον στρατό τους σε αυτήν την τοποθεσία και προσπαθούν να προωθηθούν αλλά ακόμα δεν το έχουν καταφέρει. Η Μαριούπολη αντιστέκεται. Μάχες είναι σε εξέλιξη στο εργοστάσιο Azovstal και σε άλλες περιοχές. Δεν είναι εύκολο για τον εχθρό. Έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες» δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Ολεξέι Αρέστοβιτς.

“Η αναμενόμενη ευρείας κλίμακας έφοδος της Ρωσίας στο ανατολικό τμήμα της χώρας δεν έχει αρχίσει ακόμη”

Ο γραμματέας του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ουκρανίας, ο Ολεξίι Ντανίλοφ, δήλωσε ότι η αναμενόμενη ευρείας κλίμακας έφοδος της Ρωσίας στο ανατολικό τμήμα της χώρας δεν έχει αρχίσει ακόμη.

Ο Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε την έναρξή της «μάχης για το Ντονμπάς» τη Δευτέρα.

Επιθέσεις πράγματι καταγράφονται σε όλες τις γραμμές των μετώπων στο Ντανιέτσκ, το Λουγκάνσκ και το Χάρκοβο από το πρωί της Τρίτης, είπε ο κ. Ντανίλοφ στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε ουκρανικό ραδιοφωνικό σταθμό χθες Τετάρτη, όμως είναι πιθανόν «δοκιμαστικές».

Ο ίδιος είπε πως η Μόσχα πιθανόν θα συνεχίσει τη συγκέντρωση δυνάμεων, εφοδίων και εφεδρειών τις επόμενες δύο ως τέσσερις εβδομάδες.

Ο κ. Ντανίλοφ προειδοποίησε εξάλλου εναντίον της σκέψης ότι η μάχη για το Ντονμπάς θα είναι η τελευταία και αποφασιστική σε αυτόν τον πόλεμο. «Δεν θα ήμουν τόσο αισιόδοξος, μπορεί να έχουμε πολλά και διάφορα πράγματα μπροστά μας», δήλωσε ο αξιωματούχος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments