Διεθνή

Υπό πλήρη ρωσική κυριαρχία η Μαριούπολη

Υπό πλήρη ρωσική κυριαρχία η Μαριούπολη
Υπό ρωσική κυριαρχία βρίσκεται η Μαριόπολη, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Υπό ρωσική κυριαρχία βρίσκεται η Μαριόπολη, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο Reuters αναφέρει τα εξής: «Η Ρωσία κατέλαβε την Μαριούπολη. Η κατάσταση είναι ήρεμη και σχεδιάζεται η επιστροφή των πολιτών».

Μάλιστα ο  Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, τόνισε πως η Μαριούπολη εκκενώθηκε από 142.00 αμάχους, ενώ υποστήριξε πως 1.478 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν. Παράλληλα ακόμη 2.000 έχουν παραμείνει στη χαλυβουργία του Azovstal, η οποία είναι περικυκλωμένη.

Πόυτιν: “Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το έργο της απελευθέρωσης της Μαριούπολης”

“Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το έργο της απελευθέρωσης της Μαριούπολης”, δήλωσε ο Πούτιν στον υπουργό Άμυνας της κυβέρνησής του Σεργκέι Σοϊγκού σε συνάντησή τους που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης στον υπουργό του ότι θέλει να πολιορκηθούν οι τελευταίοι Ουκρανοί πολεμιστές που έχουν οχυρωθεί στις εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας Azovstal, διότι μια επίθεση θα είχε μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, καθώς η ζώνη αυτή αποτελείται κυρίως από ένα εκτεταμένο δίκτυο υπόγειων στοών.

“Θεωρώ ότι δεν είναι αρμόζουσα η προτεινόμενη επίθεση στην βιομηχανική ζώνη. Διατάσσω να ακυρωθεί”, δήλωσε ο Πούτιν.

“Θα πρέπει να σκεφτούμε τη ζωή και την υγεία των στρατιωτών μας και των αξιωματικών μας, δεν θα πρέπει να διεισδύσουμε σε αυτές τις κατακόμβες και να συρθούμε κάτω από τη γη”, συνέχισε. “Αποκλείστε όλη αυτήν την ζώνη κατά τρόπο που να μην μπορεί να περάσει ούτε μύγα”.

Ο Πούτιν δεσμεύτηκε επίσης ότι θα σωθεί η ζωή αυτών που θα παραδοθούν.

“Προτείνετε για άλλη μια φορά σε όλους αυτούς, που δεν έχουν καταθέσει τα όπλα, να το κάνουν, η ρωσική πλευρά τούς εγγυάται ότι θα σωθεί η ζωή τους και ότι θα αντιμετωπιστούν με αξιοπρέπεια”, σημείωσε, λέγοντας ότι στους τραυματίες που θα παραδοθούν θα παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Παράλληλα οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με πυρά πυροβολικού και πυραύλους 1.001 στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, μεταξύ των οποίων 162 θέσεις από τις οποίες εκτοξεύονταν πυρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments