Διεθνή

Ζελένσκι: Παραλάβαμε όπλα από τη Δύση

Ζελένσκι: Παραλάβαμε όπλα από τη Δύση
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως οι σύμμαχοι παραδίδουν εντέλει τα όπλα, τα οποία ζήτησε το Κίεβο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως οι σύμμαχοι παραδίδουν εντέλει τα όπλα, τα οποία ζήτησε το Κίεβο, προσθέτοντας πως τα όπλα θα βοηθήσουν στο να σωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα o πρόεδρος της Ουκρανίας είπε, επίσης, πως τα σχόλια που έκανε νωρίτερα σήμερα ένας Ρώσος στρατηγός σχετικά με την ανάγκη σύνδεσης με τη Μολδαβία δείχνουν ότι η Μόσχα θέλει να εισβάλει σε άλλες χώρες.

Ουκρανία: Η Ρωσία παραδέχεται ότι στόχος της είναι η δημιουργία χερσαίου διαδρόμου στο νότο

Η Ρωσία σχεδιάζει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς και της νότιας Ουκρανίας στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της στρατιωτικής επιχείρησης, πολύ ευρύτερους πολεμικούς στόχους σε σχέση με αυτούς που έχει παραδεχτεί, καθώς επιχειρεί νέα στρατηγική έπειτα από την αποτυχημένη επιχείρησή της να καταλάβει την πρωτεύουσα Κίεβο τον περασμένο μήνα, δήλωσε o υποδιοικητής της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας.

Ο Ρουστάμ Μινεκάγεφ, δήλωσε σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων της Ρωσίας, ότι η Μόσχα σχεδιάζει να καταλάβει ολόκληρη της ανατολική περιφέρεια του Ντονμπάς, να τη συνδέσει με την χερσόνησο της Κριμαίας (την οποία προσάρτησε το 2014) και να καταλάβει και ολόκληρη την νότια πλευρά της Ουκρανίας μέχρι την αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας.

Αυτό θα σήμαινε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα προωθούνταν εκατοντάδες μίλια πέραν των γραμμών και πέρα από τις μεγάλες ουκρανικές πόλεις, το Μικολάιβ και την Οδησσό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments