Διεθνή

Σλοβενία: Ο Γιάνεζ Γιάνσα διεκδικεί δεύτερη πρωθυπουργική θητεία

Σλοβενία: Ο Γιάνεζ Γιάνσα διεκδικεί δεύτερη πρωθυπουργική θητεία

Πηγή Φωτογραφίας: POLITICO

Στις κάλπες θα πάνε οι Σλοβένοι πολίτες, προκειμένου να βγάλουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας

Στις κάλπες θα πάνε οι Σλοβένοι πολίτες, προκειμένου να βγάλουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας. Στο τελευταίο debate πριν τις εκλογές, οι περισσότεροι ηγέτες της αντιπολίτευσης αποχώρησαν καταγγέλοντας μεροληψία υπέρ του Γιάνεζ Γιάνσα.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τους πολιτικούς του αντιπάλους «ελιτιστές», ενώ υποστήριξε πως περιφρονούν την δημοκρατία και τους πολίτες.

«Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν πως γεννήθηκαν για να κυβερνούν, που νομίζουν πως η εξουσία τους ανήκει. Στα μάτια τους οι υπόλοιποι είμαστε δεύτερης διαλογής. Εκτιμούν πως όλα τα χρήματα πρέπει να ρέουν στη Λιουμπλιάνα, ότι όσοι ψηφίζουν στην πρωτεύουσα έχουν περισσότερα δικαιώματα. Όμως ολόκληρη η χώρα έχει φωνή. Απευθύνω έκκληση σε όλη τη Σλοβενία να χρησιμοποιήσει αυτή τη φωνή» δήλωσε ο Γιάνσα.

Ο Γιάνεζ Γιάνσα έχει δεχθεί έντονη κριτική για τις στενές του σχέσεις με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν καθώς και για την αντιμεταναστευτική του ρητορική. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η εκλογική μάχη προβλέπεται εξαιρετικά αμφίρροπη.

Εφόσον κόψει πρώτος το νήμα, ο Γιάνσα ενδέχεται να χρειαστεί την υποστήριξη μικρότερων κομμάτων για να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments