Ελλάδα

Βανδαλισμός της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Καρύτση

Βανδαλισμός της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Καρύτση
Άγνωστοι βανδάλισαν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου πλατεία Καρύτση τα ξημερώματα της Δευτέρας [25/4].

Άγνωστοι βανδάλισαν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου πλατεία Καρύτση τα ξημερώματα της Δευτέρας [25/4].

Πιο συγκεκριμένα έσπασαν το μαρμάρινο εικονοστάσι που βρίσκεται στην είσοδο του ναού καθώς έψαχναν να βρουν χρήματα, μιας και σε αυτό υπάρχει ειδική υποδοχή στην οποία τα παλαιότερα χρόνια οι πιστοί μπορούσαν να ρίχνουν τον οβολό τους.

Γιατί γιορτάζει σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα και και όχι 23 Απριλίου

Του Αγίου Γεωργίου σήμερα, Δευτέρα 25/04/2022. Ο Άγιος Γεώργιος, όμως, κανονικά γιορτάζει στις 23 Απριλίου. Σε περίπτωση που η 23η Απριλίου πέφτει πριν το Πάσχα, η εορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται τη Δευτέρα του Πάσχα.

Αυτό συμβαίνει καθώς κατά την περίοδο της Σαρακοστής, από Κυριακή απόγευμα μέχρι Παρασκευή πρωί, έχουμε πένθος. Δεν γίνονται, λοιπόν, πανηγυρικοί εορτασμοί.

Άγιος Γεώργιος: Γιατί γιορτάζει σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα και και όχι 23 Απριλίου

Σύμφωνα με το dogma.gr, οι γιορτές που συμπίπτουν τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή ή την Μεγάλη Εβδομάδα, όπως για παράδειγμα η εορτή του Αγίου Γεωργίου ή του Αγίου Μάρκου, μετατίθενται στην Κυριακή πριν από αυτές ή την εβδομάδα της Διακαινησίμου, την εβδομάδα δηλαδή μετά την Κυριακή του Πάσχα.

Συνεπώς, δεν ισχύει η θεωρία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ότι ο Άγιος Γεώργιος τιμάται μετά το Πάσχα, διότι τα εκκλησιαστικά τροπάρια του Αγίου Γεωργίου περιέχουν αναστάσιμα λόγια, που δεν είναι δυνατό να τα ψάλουν πριν από την Ανάσταση.

Άλλωστε, κάθε Κυριακή, είναι ημέρα αναστάσιμη. Απλώς, η ακολουθία του Αγίου είχε γραφτεί πριν την αλλαγή του ημερολογίου και τότε η εορτή έπεφτε πάντα μετά το Πάσχα.

Έτσι, φέτος, η γιορτή του Αγίου Γεωργίου είναι σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα 25/04/2022, ενώ η γιορτή του Αγίου Μάρκου αύριο Τρίτη 26/04/2022.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments