Διεθνή

Ρωσία Βρετανία: Η προειδοποίηση του Κρεμλίνου στους Βρετανούς

Ρωσία Βρετανία: Η προειδοποίηση του Κρεμλίνου στους Βρετανούς

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ρωσία Βρετανία: Το Κρεμλίνο προειδοποίησε το Ηνωμένο Βασίλειο, ότι θα υπάρξει ανάλογη απάντηση αν συνεχίσει τις απειλές.

Ρωσία και Βρετανία έχουν τεταμένες σχέσεις λόγω του Ουκρανικού. Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα την Βρετανία ότι αν συνεχίσει να προκαλεί την Ουκρανία να πλήξει στόχους στην Ρωσία τότε θα υπάρξει μια άμεση «ανάλογη απάντηση», μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο RIA το οποίο με τη σειρά του επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι, είναι απολύτως νόμιμο η Ουκρανία να πλήττει τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού και τις προμήθειες καυσίμων. Ο Βρετανός υπουργός παραδέχθηκε ότι τα όπλα που η διεθνής κοινότητα παρέχει τώρα έχουν βεληνεκές που μπορούν να πλήξουν στόχους στη Ρωσία.

Τι ακριβώς δήλωσε ο Βρετανός υπουργός

Οι δηλώσεις του βρετανού υπουργού στο ραδιοφωνικό δίκτυο «Times Radio» έρχονται λίγες ώρες μετά τα ενοχλητικά σχόλια του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, για την Βορειοατλαντική Συμμαχία αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι το ΝΑΤΟ εμπλέκεται στον πόλεμο εφόσον ενισχύει με στρατιωτικό εξοπλισμό τους Ουκρανούς. «Τα ουκρανικά χτυπήματα που «διαταράσσουν τις αλυσίδες ανεφοδιασμού» του ρωσικού στρατού είναι «απόλυτα νόμιμα», τόνισε ο Βρετανός υπουργός. Υπενθυμίζεται ότι, χθες, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε δια στόματος του υπουργού Άμυνας, ότι θα ενισχύσει τον ουκρανικό στρατό με αντιαεροπορικά οχήματα.

“Αυτά τα όπλα είναι θεμιτός στόχος για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας “

«Το ερώτημα είναι», διερωτάται ο Τζέιμς Χίπι, «είναι αποδεκτό τα οπλικά μας συστήματα να χρησιμοποιούνται εναντίον νόμιμων ρωσικών στρατιωτικών στόχων από τους Ουκρανούς;» Και απαντά: «Πρώτον, είναι οι Ουκρανοί που λαμβάνουν την απόφαση στόχευσης και όχι οι άνθρωποι που τα κατασκευάζουν ή εξάγουν τον οπλισμό». «Και δεύτερον, είναι απολύτως θεμιτό να κυνηγάς στρατιωτικούς στόχους των αντιπάλων σου για να διαταράξεις τις μεταφορές και τις σειρές εφοδιασμού τους».

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ώρες, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ότι οι παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία σημαίνουν ότι το ΝΑΤΟ «στην ουσία ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία» και η Μόσχα θεωρεί τα όπλα αυτά θεμιτούς στρατιωτικούς στόχους.

«Αυτά τα όπλα είναι θεμιτός στόχος για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία», υποστήριξε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στην κρατική τηλεόραση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments