Κόσμος

Αγιά Σοφιά: Νέες θλιβερές εικόνες – “Κρύβουν” τα παπούτσια στους τοίχους του ναού

Αγιά Σοφιά: Νέες θλιβερές εικόνες – “Κρύβουν” τα παπούτσια στους τοίχους του ναού
Η μετατροπή της σε τζαμί έχει αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα προστασίας και φύλαξης του εμβληματικού ναού, που μετά τον βανδαλισμό της Αυτοκρατορικής Πύλης νέες εικόνες ντροπής βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας θλίψη

Νέες ντροπιαστικές εικόνες που προκαλούν θλίψη από την Αγία Σοφία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας ακόμα και την αντίδραση των Τούρκων.

Από τη μετατροπή της σε τζαμί, συνεχείς είναι οι εικόνες ζημιών και βανδαλισμών, καθώς καθημερινά συρρέει πλήθος κόσμου στον ιστορικό ναό, με πιο πρόσφατο τον βανδαλισμό της Αυτοκρατορικής Πύλης.

Κατά την είσοδό τους στην Αγιά Σοφιά, πρέπει να βγάλουν τα παπούτσια τους, κι επειδή φοβούνται μην τους τα κλέψουν τα “κρύβουν” σε εσοχές των τοίχων, αντί να τα τοποθετήσουν στις ειδικές θήκες.

Τις επίμαχες εικόνες μάλιστα μεταδίδουν και τουρκικά κανάλια καταδικάζοντας την συγκεκριμένη κίνηση λέγοντας μάλιστα ότι αυτό προκαλεί ζημιά στον ιστορικό ναό.

Ενδεικτική της αντίδρασης των ίδιων των τούρκων είναι και η οργισμένη ανάρτηση του υπευθύνου του δήμου Κωνσταντινούπολης για την προστασία της ιστορικής κληρονομιάς της Πόλης, Μαχίρ Πολάτ:

«Η κατάσταση έχει φτάνει σε σημείο που προσβάλει την αγιότητα και την ιστορική αξία της Αγίας Σοφίας. Ζητώ από τα αρμόδια ιδρύματα να βάλουν τέλος σε αυτήν την ντροπή απέναντι στην ευαισθησία των εκατομμυρίων  ανθρώπων που έχουν αφιερώσει την ψυχή τους στην Αγία Σοφία. Δεν το βλέπουν αυτό οι 154 κάμερες και οι 69 αστυνομικοί ασφαλείας και τουρισμού;», αναρωτιέται.

Δείτε το ρεπορτάζ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments