Διεθνή

Ουκρανία: 20 κρούσματα μολυσματικών ασθενειών

Ουκρανία: 20 κρούσματα μολυσματικών ασθενειών

Πηγή Φωτογραφίας: Popaganda.gr

Ουκρανία: Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, έχουν καταγραφεί 20 κρούσματα μολυσματικών ασθενειών, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

20 κρούσματα μολυσματικών ασθενειών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 κατέγραψε η Ουκρανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Οξάνα Κοσάλκο, επικεφαλής του τμήματος ελέγχου νόσων στο Κέντρο Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για τους εμβολιασμούς του πληθυσμού.

Μόνο στην περιοχή του Λβιβ κατεγράφησαν εννέα τέτοια κρούσματα, με βάση τη σχετική ενημέρωση. Οι κίνδυνοι εμφάνισης μολυσματικών ασθενειών έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω των κατεστραμμένων υποδομών, της συγκέντρωσης ανθρώπων σε κλειστούς χώρους και της ανεπαρκούς κάλυψης τακτικών εμβολιασμών.

Ο Ι. Κούζιν, επικεφαλής δημόσιας υγείας της Ουκρανίας, ενημέρωσε πως τα συνήθη εμβόλια μπορούν πλέον να γίνουν σε οποιοδήποτε ίδρυμα υγειονομικής περίθαλψης, αφού δεν υπάρχουν πια οικονομικά ή γραφειοκρατικά εμπόδια στον τακτικό εμβολιασμό των παιδιών στην Ουκρανία.

Οι εσωτερικά εκτοπισμένοι δεν θα χρειαστεί να υπογράψουν νέο συμβόλαιο με έναν οικογενειακό γιατρό για να λάβουν τα εμβόλια ρουτίνας και τα παιδιά μπορούν να λάβουν τέτοια εμβόλια δωρεάν, συμπλήρωσε ο Κούζιν

Όλες οι πληροφορίες για τον εμβολιασμό θα εισαχθούν στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και ο καθένας μπορεί επίσης να λάβει πιστοποιητικό εμβολιασμού σε έντυπη μορφή, αν βεβαίως το επιθυμεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments