Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν με 12 πτήσεις τα «drones – φαντάσματα»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν με 12 πτήσεις τα «drones – φαντάσματα»

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Οι ΗΠΑ ενισχύουν άμεσα με τα drones Phoenix Ghost την ουκρανική άμυνα, εν αναμονή μίας συντονισμένης ρωσικής επίθεσης στην περιοχή του Ντονμπάς

Περισσότερες από δώδεκα πτήσεις θα αναχωρήσουν από τις  ΗΠΑ τις επόμενες 24 ώρες μεταφέροντας όπλα που προορίζονται για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων οβίδων και του πρώτου από τα νέα drones Phoenix Ghost.

Ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας είπε στους δημοσιογράφους ότι τα νέα, μυστικά drones θα ενωθούν με 100 Switchblade – drones καμικάζι που φέρουν κεφαλή – που έχουν ήδη παραδοθεί.

Η αποστολή έρχεται καθώς η Ρωσία την Πέμπτη έπληξε στόχους σε όλη την Ουκρανία, χτυπώντας πολυώροφα κτίρια κατοικιών στο Κίεβο, την ώρα που η πρωτεύουσα άρχισε να επιστρέφει στην κανονικότητα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πρότειναν να δώσουν μάχη με τον χρόνο για να παραδώσουν όπλα στις ουκρανικές δυνάμεις, καθώς δίνουν σκληρές μάχες στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι τους έδινε ένα νέο όπλο – προηγουμένως ταξινομημένα  drones Phoenix Ghost ειδικά προσαρμοσμένα για τη σύγκρουση.

«Τις επόμενες 24 ώρες, αναμένονται περισσότερες από δώδεκα πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα περιλαμβάνουν οβίδες, μερικά από αυτά τα UAV-φαντάσματα Phoenix και ακόμη και μερικά από τα ραντάρ για τα οποία μιλήσαμε», είπε ένας αξιωματούχος της άμυνας.

Λίγα είναι γνωστά για το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ή drone

Κατασκευάζεται από την AEVEX Aerospace. Ωστόσο, η εταιρεία είναι γνωστή για την τροποποίηση των drones και την παροχή πτητικής εκπαίδευσης, υποδηλώνοντας ότι το Phoenix Ghost θα μπορούσε να βασίζεται σε ένα εμπορικά διαθέσιμο αεροσκάφος. Η εταιρεία δεν απάντησε σε αίτημα για περισσότερες πληροφορίες.

Αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί να λειτουργεί σαν Switchblade, το οποίο μπορεί να περιπλανηθεί πάνω από έναν στόχο πριν συντριβεί πάνω του με εκρηκτικό ωφέλιμο φορτίο.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων με το νέο όπλο δεν είχε ακόμη ξεκινήσει.

«Πιστεύουμε ότι η πρώτη δόση από αυτά τα drones θα πρέπει να φτάσει στην περιοχή σήμερα, αλλά όχι όλα, και τα 121, είπε ο αξιωματούχος στην ενημέρωση της Παρασκευής.

«Και πάλι, εξακολουθούμε να επεξεργαζόμαστε πώς θα γίνει η συγκεκριμένη εκπαίδευση σε αυτό. Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση δεν θα διαρκέσει πολύ για πιλότους που έχουν κάποιες υπάρχουσες γνώσεις UAV.

Τα όπλα θα εισρεύσουν μέσα στις επόμενες 24 ώρες καθώς οι ΗΠΑ και οι εταίροι προσπαθούν να στηρίξουν την ουκρανική άμυνα ενόψει μιας αναμενόμενης ρωσικής επίθεσης στο Ντονμπάς.

Ο επείγων χαρακτήρας εμφανίστηκε αυτή την εβδομάδα, όταν ο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει άλλα 33 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες για την Ουκρανία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες από μόνες τους έχουν παράσχει 10 συστήματα κατά της θωράκισης για κάθε ρωσικό τανκ που βρίσκεται στην Ουκρανία –  10 προς ένα», είπε ο Μπάιντεν.

«Παρέχουμε στην Ουκρανία σημαντικές, έγκαιρες πληροφορίες για να τη βοηθήσουμε να αμυνθεί ενάντια στη ρωσική επίθεση.

«Και διευκολύνουμε μια σημαντική ροή όπλων και συστημάτων προς την Ουκρανία από τους συμμάχους και τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, πυροβολικού και άλλων όπλων».

Άλλα έθνη ακολούθησαν το παράδειγμά τους. Το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε αυτή την εβδομάδα την έναρξη της προμήθειας βαρέων όπλων.

Και η Πολωνία έχει στείλει εκατοντάδες τανκς. Η Βαρσοβία έστειλε περισσότερα από 200 T-72 – αρχικά παραγωγής της Σοβιετικής Ένωσης – στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο εθνικός ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας, μαζί με κινητό πυροβολικό, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και εκτοξευτές πυραύλων ως μέρος ενός πακέτου 1,6 δισ. δολαρίων.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments