Διεθνή

«Drones – φαντάσματα»: Ο νέος οπλισμός των ΗΠΑ στην Ουκρανία – Πώς λειτουργούν

«Drones – φαντάσματα»: Ο νέος οπλισμός των ΗΠΑ στην Ουκρανία – Πώς λειτουργούν

Πηγή Φωτογραφίας: instagram

Οι ΗΠΑ στέλνουν νέα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας που εξήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος - Απαιτούν ελάχιστη εκπαίδευση

Το Phoenix Ghost, είναι το νέο σύστημα που αναπτύχθηκε από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανίας,

Όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, οι ΗΠΑ στέλνουν νέα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα στην Ουκρανία, τα οποία, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, είναι ιδανικά για τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού.

Μάλιστα, το λιγότερο 120 τέτοια UAVs θα φθάσουν σύντομα στο Κίεβο στο πλαίσιο του πιο πρόσφατου πακέτου αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 800 εκατ. δολάρια, με το σύνολο της βοήθειας να ξεπερνάει το ένα δισ. δολάρια.

Όπως σημείωσε ο κ. Κίρμπι, το νέο σύστημα απαιτεί ελάχιστη εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών, οι οποίοι πλέον έχουν εξοικειωθεί με παρόμοια συστήματα, όπως τα Switchblades.

Τα χαρακτηριστικά τους

Το σύστημα Phoenix Ghost «προσφέρει παρόμοιες δυνατότητες με τη σειρά μη επανδρωμένων συστημάτων Switchblade – παρόμοιες, αλλά όχι ακριβώς ίδιες», σύμφωνα με τον κ. Κίρμπι, που δεν θέλησε ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Kirby, ωστόσο, είπε ότι τα drones είναι εξοπλισμένα με κάμερες.

«Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μεταδώσει εικόνα, σαφώς. Αλλά η κύρια χρήση του είναι για επίθεση», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάιντεν έχει δηλώσει πως τα νέα όπλα χρειάζονται, δεδομένου ότι η Ουκρανία μάχεται εν μέσω μιας επίθεσης από τη Ρωσία στα ανατολικά, όπου λόγω του εδάφους απαιτείται διαφορετικός οπλισμός.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι τα drones Ghost είναι κατάλληλα για τον επερχόμενο αγώνα στην περιοχή Donbas της Ουκρανίας, η οποία έχει επίπεδο έδαφος που θυμίζει την πολιτεία του Κάνσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments