Διεθνή

Γερμανία: Εισαγγελική έφοδος στην Deutsche Bank για ξέπλυμα χρήματος

Γερμανία: Εισαγγελική έφοδος στην Deutsche Bank για ξέπλυμα χρήματος

Πηγή Φωτογραφίας: en.trend.az

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank δήλωσε ότι οι έρευνες σχετίζονται με αναφορές της τράπεζας για ύποπτη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Έφοδος στην Deutsche Bank πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Στελέχη της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος και της Χρηματοοικονομικής Εποπτικής Αρχής «Bafin» πραγματοποίησαν εκτεταμένη έρευνα στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη μετά από σχετικό ένταλμα που εξέδωσε το περιφερειακό δικαστήριο της πόλης.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank δήλωσε ότι οι έρευνες σχετίζονται με αναφορές της τράπεζας για ύποπτη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ξέπλυμα χρήματος. Το ινστιτούτο συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Η εισαγγελία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, επικαλούμενη τη συνεχιζόμενη έρευνα. Και η εποπτική αρχή Bafin απέφυγε να σχολιάσει την έρευνα.

Σημειώνεται πως οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν περισσότερο από 3% μετά την είδηση ​​για την έρευνα και έκλεισαν με μείον 1,8% νωρίς το απόγευμα στη Φρανκφούρτη.

Και αμερικανική έρευνα στη Deutsche Bank

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διερευνά την υπόθεση εδώ και χρόνια, ειδικά όσον αφορά σε συναλλαγές που οι αρχές είπαν ότι χρησιμοποιήθηκαν για ξέπλυμα 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρωσία, γεγονός που οδήγησε σε πρόστιμο σχεδόν 700 εκατομμυρίων δολαρίων στη γερμανική τράπεζα.

Από την πλευρά της, η Deutsche Bank έχει δηλώσει πως έχει αυξήσει τους πόρους για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η τράπεζα ανακοίνωσε μια μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση 17% στα κέρδη πρώτου τριμήνου, καθώς τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν σημαντικά, προειδοποίησε όμως πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να επηρεάσει τα ετήσια κέρδη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments