Διεθνή

Λαβρόφ: Στη Ρωσία οικειοθελώς πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι – Βίαιη απέλαση λέει το Κίεβο

Λαβρόφ: Στη Ρωσία οικειοθελώς πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι – Βίαιη απέλαση λέει το Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: ANI-Twitter

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι "εκκένωσαν" την Ουκρανία, καταφεύγοντας στη Ρωσία υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών - Το Κίεβο ωστόσο από την πλευρά του καταγγέλλει βίαιες απελάσεις πολιτών

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν φύγει από την Ουκρανία στη Ρωσία από τις 24 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Αναμέσά τους περιλαμβάνονται 120.000 αλλοδαποί και κάτοικοι από τις λεγόμενες λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, τις οποίες η Ρωσία αναγνώρισε ως ανεξάρτητες λίγο πριν ξεκινήσει την εισβολή της.

Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 5,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής.

Ο Λαβρόφ, σε σχόλια στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, είπε ότι 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία ζήτησαν να μεταφερθούν στη Ρωσία, ενώ η Ουκρανία κάνει λόγο για βίαιη απέλαση χιλιάδων ανθρώπων στη Ρωσία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επέρριψε ευθύνες σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, λέγοντας πως αν ενδιαφέρονται «πραγματικά» για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, θα πρέπει να σταματήσουν να στέλνουν όπλα στο Κίεβο.

«Εκφράζοντας δημόσια την υποστήριξη στο καθεστώς του Κιέβου, οι χώρες του ΝΑΤΟ κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν τον τερματισμό της επιχείρησης μέσω πολιτικών συμφωνιών», είπε ο Λαβρόφ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments