Διεθνή

Μαριούπολη – Μποϊτσένκο: “Μία από τις χειρότερες γενοκτονίες αμάχων στη σύγχρονη ιστορία”

Μαριούπολη – Μποϊτσένκο: “Μία από τις χειρότερες γενοκτονίες αμάχων στη σύγχρονη ιστορία”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μποϊτσένκο: Ο δήμαρχος της Μαριούπολης επεσήμανε ότι ο αριθμός των νεκρών των αμάχων της περιοχής, έχει ήδη διπλασιαστεί σε σχέση με τον αριθμό των νεκρών που προκάλεσαν οι Γερμανοί ναζί

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δε λέει να σταματήσει και ειδικά στη Μαριούπολη, υπήρξε η πρώτη απομάκρυνση από γυναίκες και παιδιά γύρω από το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal.

Παράλληλα ο  δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο, σε δηλώσεις που έκανε, επεσήμανε ότι ο αριθμός των νεκρών των αμάχων της περιοχής, έχει ήδη διπλασιαστεί σε σχέση με τον αριθμό των νεκρών που προκάλεσαν οι Γερμανοί ναζί, μέσα σε διάστημα δύο ετών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Μέσα σε δύο χρόνια, οι ναζί σκότωσαν 10.000 αμάχους στη Μαριούπολη. Και οι Ρώσοι κατακτητές σε δύο μήνες – πάνω από 20 χιλιάδες Μαριούπολη. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι απελάθηκαν βίαια», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Πρόκειται για μια από τις χειρότερες γενοκτονίες αμάχων στη σύγχρονη ιστορία. Ο ρωσικός στρατός καταστρέφει σκόπιμα και αδίστακτα την πόλη μας και τους κατοίκους της».

«Ο ρατσισμός είναι ο φασισμός του 21ου αιώνα», έγραψε ο Μποϊτσένκο. «Χωρίς αμφιβολίες ή ψευδαισθήσεις. Η ανθρωπότητα έχει πληρώσει υψηλό τίμημα για τη νίκη επί του φασισμού τον περασμένο αιώνα. Αν δεν ενωθούμε σήμερα και δεν σταματήσουμε αυτό το κακό, το τίμημα αυτή τη φορά μπορεί να είναι πολύ υψηλότερο».

Δεν υπάρχει ακριβής αριθμός αμάχων που σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη από την έναρξη του πολέμου στα τέλη Φεβρουαρίου. Το συμβούλιο της πόλης είπε αρχικά ότι σκοτώθηκαν 10.000, αλλά τώρα λέει ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20.000».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments