Ελλάδα

Πειραιάς: Εκτελούνται κανονικά οι εργασίες φορτοεκφόρτωσης στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ

Πειραιάς: Εκτελούνται κανονικά οι εργασίες φορτοεκφόρτωσης στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Πειραιάς: Από τα ξημερώματα της Δευτέρας εκτελούνται κανονικά οι εργασίες φορτοεκφόρτωσης των εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ

Μετά από όσα έχουν διαδραματιστεί στο λιμάνι του Πειραιά, από τις συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις, έχουν φέρει τεράστιο προβληματισμό στους ιθύνοντες του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, μιας και έχει φέρει μεγάλα πλήγματα στο εμπόριο.

Όμως από τα ξημερώματα της Δευτέρας εκτελούνται κανονικά οι εργασίες φορτοεκφόρτωσης των εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στο Νέο Ικόνιο.

Η απόσταση μεταξύ των συνδικάτων και του Υπουργείου Ναυτιλίας μεγαλώνει αν υπολογίσει κάποιος και τις διεθνείς συνθήκες λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας που κλυδωνίζεται. Η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων πήρε νέα απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.

“Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα και προετοιμασία”

«Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα και προετοιμασία μπροστά στις 6 Μαΐου όπου η εργοδοσία θα στείλει την τελική της πρόταση για την συλλογική σύμβαση εργασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο των εργαζομένων της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).

Το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ με αφορμή τον τραυματισμό ενός 38χρονου συναδέλφου τους την περασμένη Πέμπτη 28 Απριλίου προχώρησε σε κινητοποιήσεις ζητώντας μέτρα ασφάλειας και υγιεινής για όλους τους εργαζόμενους, να ενταχθούν όλοι στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να συμπεριλαμβάνει τις προσαυξήσεις των νυχτερινών, αργιών και Σαββατοκύριακων και όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν πλήρους απασχόλησης.

Όλα τα Σωματεία των εργαζομένων αναμένεται να έχουν συνάντηση το απόγευμα για το θέμα αυτό στο Yπουργείο Ναυτιλίας με εκπροσώπους της ΣΕΠ της DPORT (διαχειρίζεται λιμενικές υπηρεσίες για λογαριασμό της Cosco) αλλά και φορέων. τη συνέχεια αναμένεται να πραγματοποιήσουν τις γενικές συνελεύσεις τους προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Να σημειωθεί ότι η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες με αφορμή το χθεσινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς προχώρησαν σε παύση εργασιών από τις 7 χθες το πρωί έως τις 10 το βράδυ στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά καθώς και στην καταβολή ενός ημερομισθίου στους 2.100 εργαζόμενους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments