Διεθνή

Ουκρανία: Σουηδία και Δανία κατηγορούν τη Ρωσία για παραβίαση FIR

Ουκρανία: Σουηδία και Δανία κατηγορούν τη Ρωσία για παραβίαση FIR

Πηγή Φωτογραφίας: The National Interest

Ουκρανία: Η Μόσχα φαίνεται ότι κλιμακώνει τις κινήσεις, παραβαίνοντας τον εναέριο χώρο της Σουηδίας και της Δανίας.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να κρατά, η Ρωσία φαίνεται να κλιμακώνει τις εμπρηστικές κινήσεις κάνοντας επίδειξης ισχύος. Βέβαια, η κίνηση αυτή μπορεί να φέρει πιο γρήγορα την διεύρυνση του ΝΑΤΟ λόγω του ότι Φινλανδία και Σουηδία εξετάζουν την ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Όπως έγινε, πάντως, νωρίτερα γνωστό Δανία και Σουηδία κατηγόρησαν τη Ρωσία για παραβίαση του εναέριου χώρου τους. Και οι δύο χώρες ζήτησαν έγγραφες εξηγήσεις από τους  Ρώσους πρεσβευτές.

Το περιστατικό

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής όταν ρωσικό αναγνωριστικό αεροπλάνο πέταξε στον εναέριο χώρο της Δανίας ανατολικά του Μπόρνχολμ (νησί της Δανίας στη Βαλτική) πριν εισέλθει στον σουηδικό εναέριο χώρο.

«Πρόκειται για αναγνωριστικό αεροσκάφος που πέταξε στον εναέριο χώρο μας για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Δύο δανικά F-16 επενέβησαν αμέσως», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Δανίας, Χένρι Μόρτενσεν. Αυτού του είδους τα συμβάντα «συμβαίνουν σπάνια», προσέθεσε.

Η Δανία αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ, η Σουηδία όμως όπως και η Φινλανδία εξετάζει το ενδεχόμενο ένταξης με την πλειονότητα του κόσμου να τάσσεται υπέρ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments