Διεθνή

Υπουργοί ενέργειας: Αποφασίζουν για νέο πακέτο μέτρων και την πληρωμή σε ρούβλια

Υπουργοί ενέργειας: Αποφασίζουν για νέο πακέτο μέτρων και την πληρωμή σε ρούβλια

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Υπουργοί ενέργειας: Οι «27» τείνουν προς τη γραμμή της Γερμανίας, της σταδιακής ανεξαρτητοποίησης και τελικά απαγόρευσης στις εισαγωγές πετρελαίου και ορυκτών καυσίμων

Ολοκληρώθηκε για σήμερα το έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας αναφορικά με το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας με βασικό θέμα στην ατζέντα την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Οι «27» και η πρόταση που αναμένεται να κατατεθεί την Τρίτη τείνουν προς τη γραμμή της Γερμανίας, της σταδιακής ανεξαρτητοποίησης και τελικά απαγόρευσης στις εισαγωγές πετρελαίου και ορυκτών καυσίμων από τη Ρωσία, με εξαίρεση ωστόσο τόσο της Ουγγαρίας, όσο και της Σλοβακίας, οι οποίες εξαρτώνται σχεδόν ολοκληρωτικά από το ρωσικό πετρέλαιο.

Τι δήλωσε η Επίτροπος Ενέργειας

Η Επίτροπος Σίμσον υπογράμμισε ότι η ως ΕΕ “ξεκαθαρίσαμε ότι πρόκειται για μονομερή αλλαγή των συμβάσεων η οποία είναι αντίθετη με τις διεθνείς συμβάσεις. Έχουμε εξηγήσει ότι οι συμβάσεις για τις πληρωμές είναι σαφείς. Πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες πρόκειται να πραγματοποιήσουν την επόμενη πληρωμή σε εταιρείες φυσικού αερίου και προσπαθούν να κατανοήσουν καλύτερα τι πρέπει να κάνουν και πρέπει να τους δώσουμε τη σαφήνεια που χρειάζονται. Ο μηχανισμός μετατροπής που διαχειρίζονται οι ρωσικές αρχές αποτελεί παραβίαση των κυρώσεων και δεν μπορεί να γίνει δεκτός”.

Κώστας Σκρέκας στη Σύνοδο Κορυφής: Υποχρέωση να αναλάβουμε συλλογική δράση

Το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης για «την υποχρέωση να αναλάβουμε συλλογική δράση» για τη στήριξη των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μετέφερε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Σκρέκας κατά την είσοδο του στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας.

“Σήμερα στο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας θα μεταφέρω το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για αλληλεγγύη απέναντι στον ουκρανικό λαό, για την εξασφάλιση της επάρκειας ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο, αλλά και την υποχρέωση να αναλάβουμε συλλογική δράση για τη στήριξη των νοικοκυριών, ιδίως των πιο ευάλωτων, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, απέναντι στις τεράστιες αυτές των τιμών της ενέργειας».

Παρόλο που το θέμα θα τεθεί από ελληνικής πλευράς, όπως σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Σκρέκας, θεωρείται αμφίβολο ότι σήμερα θα υπάρξει ομόφωνη απόφαση για το κατά πόσο η «φόρμουλα» της ρωσικής εταιρείας συνάδει ή όχι με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις” τόνισε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments