Ελλάδα

Πανελλήνιες 2022: Αυτές θα είναι οι αλλαγές στις εξετάσεις [vid]

Πανελλήνιες 2022: Αυτές θα είναι οι αλλαγές στις εξετάσεις [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Newsbomb, Eurokinissi

Πανελλήνιες 2022: Δύο σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, μιας και για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί διπλό μηχανογραφικό από τους μαθητές

Δύο σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, μιας και για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί διπλό μηχανογραφικό από τους μαθητές, ενώ ο τρόπος υπολογισμού των μορίων, μιας και το κάθε τμήμα ορίζει συντελεστή βαρύτητας ανά μάθημα.

Όπως τονίστηκε στην ΕΡΤ, το πρώτο καλό νέο είναι ότι «το διπλό μηχανογραφικό που θα έκαναν τα παιδιά φέτος αναβάλλεται και έτσι θα έχουμε ένα μηχανογραφικό συν το μηχανογραφικό για τα ΙΕΚ».

Το δεύτερο «ακόμα πιο καλό νέο είναι ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι τις 10 Αυγούστου γιατί αυτό μειώνει κατά 2-3 εβδομάδες την αναμονή και θα επιτρέψει στους γονείς να κινηθούν πιο άνετα για παιδιά που θα χρειαστεί να ζήσουν στην επαρχία».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον τρόπο υπολογισμού των μορίων, καθώς τη φετινή σεζόν κάθε τμήμα ορίζει συντελεστή βαρύτητας ανά μάθημα. Εξηγώντας πώς λειτουργεί το νέο σύστημα είπε ότι «ο βαθμός στο μάθημα με άριστα το 20 επί τον συντελεστή του μαθήματος που είναι ποσοστό μας δίνει τα μόρια για το μάθημα».

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Το διάστημα 3 με 10 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 2 μέχρι 17 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων. Η αρχή των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

Πρόγραμμα Πανελληνίων 2022 – Οι μαθητές των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) εξετάζονται:

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Πανελλήνιες 2022: Οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) εξετάζονται:

Πώς θα υπολογίζονται τα μόρια

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 και εφεξής για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής: ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός καθορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου. Πανελλήνιες 2022: Πώς θα υπολογίζονται τα μόρια – Παραδείγματα

Πανελλήνιες 2022: Τα κριτήρια ισοβαθμίας

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται μόνο για τις Σχολές ή τα Τμήματα που έχουν δηλώσει προτίμηση εισαγωγής και κατά φθίνουσα σειρά μορίων, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων εισακτέων σε κάθε Σχολή ή Τμήμα κατά περίπτωση.

Με υπουργική απόφαση ορίζονται λεπτομερώς τα κριτήρια βάσει των οποίων εισάγονται οι υποψήφιοι σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων υποψηφίων στη θέση του τελευταίου εισαγόμενου σε Σχολή ή Τμήμα. Αν μετά την εξάντληση όλων των κριτηρίων εξακολουθούν να υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγονται όλοι οι ισοβαθμούντες, πλην εξαιρέσεων που περιγράφονται αναλυτικά στη σχετική απόφαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments