Ελλάδα

Πλεύρης: Αρχές Ιουνίου οι αποφάσεις για τις μάσκες

Πλεύρης: Αρχές Ιουνίου οι αποφάσεις για τις μάσκες

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Πλεύρης: Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως στις αρχές Ιουνίου πρόκειται να ληφθούν οι αποφάσεις για τις μάσκες.

Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε για την σταδιακή άρση των μέτρων του κορωνοϊού.  Την 1η Ιουνίου θα αποφασιστεί σε ποιες περιπτώσεις θα διατηρηθεί η χρήση μάσκας, ανάλογα και με την πορεία της πανδημίας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την απόφαση της να παραμείνουν εκτός ΕΣΥ, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μέχρι το τέλος του έτους. Σχετικά με τη χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου για τον κορωνοϊό στους κάτω των 60 ετών, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι η Ελλάδα αναμένει τις σχετικές αποφάσεις και τις οδηγίες των Ευρωπαϊκών Υγειονομικών Οργανισμών.

Για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή, τόνισε ότι περιλαμβάνει σημαντικές καινοτομίες όπως τον προσωπικό γιατρό που αποκτά δωρεάν ο κάθε πολίτης, τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία αλλά και την αξιολόγηση των δομών υγείας δημόσιων και ιδιωτικών, σε σχέση με τις λοιμώξεις και τις επιπλοκές.

Ποια μέτρα περιλαμβάνονται

Σημειώνεται πως στις 13 Απριλίου, ο υπουργός Υγείας είχε παρουσιάσει τον οδικό χάρτη χαλάρωσης των μέτρων, όπως η άρση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και οι αλλαγές στην χωριτικότητα των καταστημάτων. Τα μέτρα αυτά περιελάμβαναν και την άρση της χρήσης μάσκας στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους».

Ωστόσο φαίνεται πως κάτι τέτοιο τελικά ενδεχομένως και να μην ισχύσει και η μάσκα να παραμείνει. «Η άρση της μάσκας θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα. Μπορεί να υπάρξει και χαλάρωση των μέτρων. Η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο περιορισμού και δεν διαταράσσεται η ζωή των πολιτών», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης προσθέτοντας πως από τον Σεπτέμβριο μπορεί να υπάρξει και αλλαγή στην επιδημιολογική εικόνα.

Υπενθυμίζεται πως το πλάνο που είχε ανακοινωθεί ήταν η μάσκα να «πεταχτεί» από 1η Ιουνίου στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, αλλά με κάποιες εξαιρέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες , το σχέδιο είναι η μάσκα να παραμείνει σε νοσοκομεία, δομές Υγείας, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και σε πλοία και τρένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments