Διεθνή

Ουκρανία: Ο Μιχαήλ σκοτώθηκε στη μάχη του Azovstal, είπε ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα

Ουκρανία: Ο Μιχαήλ σκοτώθηκε στη μάχη του Azovstal, είπε ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Στιγμιότυπο οθόνης

Ουκρανία: Ο Ουκρανός Πρέσβης στην Ελλάδα σε συνέντευξη του αποκάλυψε πως ο Μιχαήλ σκοτώθηκε στην μάχη του Αζοφστάλ.

Ο Ουκρανός Πρέσβης στην Αθήνα αποκάλυψε σε συνέντευξη του ότι ο στρατιώτης Μιχαήλ του τάγματος του Αζόφ σκοτώθηκε στην μάχη του Αζοφστάλ. «Ο Ουκρανός στρατιώτης ελληνικής καταγωγής σκοτώθηκε υπερασπιζόμενος τους πολίτες -και τους Έλληνες- της Μαριούπολης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σουτένκο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ελληνοουκρανός στρατιώτης είχε εμφανιστεί στις 7 Απριλίου στην ελληνική Βουλή, μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και είχε πει ότι συμμετείχε στην άμυνα της Μαριούπολης με το τάγμα Αζόφ. «Ο παππούς μου τραυματίστηκε τρεις φορές από τους ναζί, εγώ μάχομαι με το τάγμα Αζόφ» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, με την παρουσία του στο ελληνικό Κοινοβούλιο να προκαλεί έντονες πολιτικές αντιδράσεις.

Το μήνυμα που είχε απευθύνει ο Μιχαήλ στην Βουλή των Ελλήνων

«Απευθύνομαι σε εσάς σαν ελληνικής καταγωγής. Λέγομαι Μιχαήλ, ο παππούς μου πολέμησε στον πόλεμο κατά των ναζιστών και τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές.

Δε θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε όσοι συμμετέχουμε στην ουκρανική άμυνα μέσα από το τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, το χρέος μου σαν άντρας, αλλά θα ήθελα να σας μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ειρηνική Μαριούπολη.

Πολύ μεγάλο κομμάτι της πόλης είναι Έλληνες και ελληνικής καταγωγής και πάντοτε η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό της. Σήμερα η Μαριούπολη έχει καταστραφεί κατά 90% από τους Ρώσους ναζιστές από τους καθημερινούς βομβαρδισμούς.

Από την 1η Μαρτίου η πόλη περικυκλώθηκε από τους Ρώσους ναζιστές και μείναμε κάποια στιγμή χωρίς νερό, ρεύμα και τρόφιμα. Συμπατριώτες έχουμε μία πόλη που ζουν χιλιάδες και όπου πεθαίνουν χιλιάδες γι’ αυτό και παρακαλούμε να μας βοηθήσετε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments