Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε αναμένεται να ξεκινήσει η αποπληρωμή

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε αναμένεται να ξεκινήσει η αποπληρωμή
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Η ημερομηνία εκπνέει στα τέλη Μαΐου και για όσους πληρώσουν σε μία δόση θα έχουν επιπλέον έκπτωση 15% επί τους οφειλόμενου ποσού.

Στο “φουλ” βρίσκονται οι μηχανές προκειμένου να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Ωστόσο, είναι αρκετά πιθανό να μετατεθεί η ημερομηνία για όσους επιθυμούν να αποπληρώσουν εφάπαξ το ποσό που τους αναλογεί. Η ημερομηνία εκπνέει στα τέλη Μαΐου και για όσους πληρώσουν σε μία δόση θα έχουν επιπλέον έκπτωση 15% επί τους οφειλόμενου ποσού.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο «Παραπολιτικά 90,1»: «Βρισκόμαστε στη διαδικασία που θέλουμε να βγάλουμε τα εκκαθαριστικά, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις αυτές να ξέρουν πόσο έχουν να πληρώσουν και μέχρι πότε θα πληρώσουν με ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση της τάξεως του 15%». Επί της ουσίας ο υπουργός δεν αναφέρθηκε στο χρονικό διάστημα που θα ξεκινήσει η επιστροφή του κρατικού δανείου. Δηλαδή, δεν αποκλείεται να μετακινηθεί η ημερομηνία έναρξης αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Τι θα επιστρέψουν οι επιχειρήσεις

  • Οι επιχειρήσεις που έχουν πτώση τζίρου άνω του 70% και καταγράφουν ζημιές προ φόρων θα πρέπει να επιστρέψουν το 25% του κρατικού δανείου. Ωστόσο, εφόσον πληρώσουν εφάπαξ θα επιστρέψουν το 21,25% του δανείου.
  • Οι επιχειρήσεις με πτώση τζίρου 30% έως 70% και έχουν πτώση ακαθαρίστων εσόδων το 2020 προς το 2019, θα επιστρέψουν το 33% του κρατικού δανείου.
  • Όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις και για τους επτά κύκλους θα επιστρέψουν το 50% του κρατικού δανείου.

Για τη διαδικασία

Πριν την έναρξη αποπληρωμής, η ΑΑΔΕ θα αναρτήσει στους λογαριασμούς των επιτηδευματιών, που έλαβαν επιστρεπτέες προκαταβολές τα ποσά που θα κληθούν να επιστρέψουν και τα οποία θα εμφανιστούν στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ στην επιλογή «myAADE/ ο λογαριασμός μου/Προσωποποιημένη πληροφόρηση/ Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή». Κατόπιν ο δικαιούχος θα κληθεί να επιλέξει εάν το ποσό που του αναλογεί θα το εξοφλήσει εφάπαξ ή σε έως και 96 δόσεις, δηλαδή σε 8 χρόνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments