Πολιτική

Δήμας: “Οφείλουμε να προωθήσουμε κοινές πολιτικές πρωτοβουλίες”

Δήμας: “Οφείλουμε να προωθήσουμε κοινές πολιτικές πρωτοβουλίες”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δήμας: "Στην Αθήνα, προορίζεται να δημιουργηθεί το επιστημονικό Hub του SDSN για την κλιματική κρίση",  σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης

“Στην Αθήνα, προορίζεται να δημιουργηθεί το επιστημονικό Hub του SDSN για την κλιματική κρίση”,  σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, στην ομιλία του στην 2η ετήσια έκθεση «Χρηματοδότηση των Μετασχηματισμών για την Κοινή Εφαρμογή της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» που διοργάνωσε το UN Sustainable Development Solutions Network του 10ου συνεδρίου περιφερειακής ανάπτυξης- Regional Growth Conference.

Ο υφυπουργός, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ορισμένα σημεία από την ομιλία του. Όπως ανέφερε ο κ. Δήμας: «Για να ανταπεξέλθουμε πιο αποτελεσματικά στις προκλήσεις της εποχής μας, όπως είναι η ενεργειακή κρίση, η πανδημία, ή η κλιματική κρίση, οφείλουμε να προωθήσουμε κοινές πολιτικές πρωτοβουλίες και να επενδύσουμε περισσότερο στην έρευνα και την καινοτομία».

Πρόσθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία αποτελεί μια πρόταση συνεργασίας που στοχεύει να μετατρέψει την ΕΕ σε μια σύγχρονη, αποδοτική ως προς τη χρήση των πόρων και ανταγωνιστική οικονομία, προστατεύοντας το περιβάλλον» και πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα έχουμε πλέον την δυναμική και τα εργαλεία που μπορούν να συνεισφέρουν στους στόχους των πολιτικών πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης».

Ακόμη ο υφυπουργός σημείωσε ότι «στην Αθήνα, προορίζεται να δημιουργηθεί το επιστημονικό Hub του SDSN για την κλιματική κρίση, όπου θα συμμετέχουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο».

​ Δήμας: Πάνω από 200 εκατομμύρια για την αναβάθμιση των ερευνητικών κέντρων

Στην αναβάθμιση της έρευνας και της καινοτομίας στη χώρα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Χρίστος Δήμας. «Η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στρατηγικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η γενική γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) κατάφερε να διασφαλίσει μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 (πρόγραμμα «Next Generation Eu»), την χρηματοδότηση στους τομείς της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας και των προτάσεων του προγράμματος «Σφραγίδα Αριστείας», τις μεταρρυθμίσεις για επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη καθώς και την αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών των ερευνητικών κέντρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments