Τεχνολογία

Microsoft: Φέρνει τη μάσκα HoloLens για οχήματα Volkswagen

Microsoft: Φέρνει τη μάσκα HoloLens για οχήματα Volkswagen

Πηγή Φωτογραφίας: Digital Life!

Microsoft:Με τη νέα λειτουργία λύνεται ένα θέμα που είχε το HoloLens με τη λειτουργία σε «περιβάλλοντα εν κινήσει» η οποία ουσιαστικά μπέρδευε τους αισθητήρες της συσκευής

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα μία νέα λειτουργία για το HoloLens 2, τη μάσκα Επαυξημένης Πραγματικότητας της εταιρείας, μέσω της οποίας θα μπορεί να γίνεται χρήση και εντός ενός αυτοκινήτου.

Με τη νέα λειτουργία λύνεται ένα θέμα που είχε το HoloLens με τη λειτουργία σε «περιβάλλοντα εν κινήσει» η οποία ουσιαστικά μπέρδευε τους αισθητήρες της συσκευής. Η διόρθωση ήρθε κατόπιν συνεργασίας της Microsoft με την αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, η οποία αξίζει να σημειωθεί πειραματίζεται επί μακρόν με τη χρήση ανάλογων συσκευών στα οχήματά της.

Όπως εξηγεί η Microsoft σε σχετική της ανάρτηση, η μάσκα VR παρακολουθεί τις κινήσεις των αντικειμένων χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό από αισθητήρες κάμερας και μία μονάδα αδρανειακής μέτρησης (η οποία συνήθως περιλαμβάνει επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπια).

Ωστόσο, εντός ενός οχήματος, οι αναγνώσεις των αισθητήρων ενδέχεται να έρθουν σε σύγκρουση καθώς η μάσκα «αισθάνεται» την κίνηση αλλά «βλέπει» ένα σταθερό και όχι κινούμενο περιβάλλον (αυτό του εσωτερικού ενός οχήματος).

Η λύση του προβλήματος

Ακριβώς σε αυτό το σημείο ενεπλάκη η Volkswagen, η οποία ανακάλυψε το πρόβλημα κάνοντας τις δικές της έρευνες για τη χρήση συσκευών Επαυξημένης Πραγματικότητας σε οχήματα. Οι από κοινού προσπάθειες διόρθωσης του προβλήματος ξεκίνησαν το 2018 και σταδιακά οι δύο πλευρές ανέπτυξαν ένα πρωτότυπο σύστημα που επιτρέπει στο όχημα να προβάλλει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σε ένα συνδεδεμένο headset.

Το σύστημα πλέον επιτρέπει στα εικονικά αντικείμενα να «τοποθετούνται» εντός και εκτός του οχήματος. Στην πρώτη εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται η προβολή ενός εικονικού χάρτη στο πάνελ του οχήματος με πληροφορίες κατεύθυνσης, ενώ στη δεύτερη φαίνεται η προειδοποίηση προς τον οδηγό για την προσέγγιση σε μία διάβαση πεζών.

Εικονική πραγματικότητα και αυτοκίνηση

Η Microsoft δεν είναι η μόνη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα. Η Meta έχει ανακοινώσει συνεργασία με την BMW ήδη από την προηγούμενη χρονιά για τη διερεύνηση θεμάτων ασφάλειας κατά τη χρήση έξυπνων γυαλιών κατά την οδήγηση.

Η φινλανδική Varjo, η οποία κατασκευάζει μάσκες Επαυξημένης και Εικονικής Πραγματικότητας (AR/ VR) συνεργάζεται με τη Volvo για την ανάπτυξη ανάλογων χαρακτηριστικών ασφαλείας στα οχήματα.

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες εργάζονται για την ενσωμάτωση χαρακτηριστικών AR στο κεντρικό πάνελ των οχημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments