Πολιτική

Πλεύρης στο συνέδριο ΝΔ: Όλοι οι Έλληνες θα έχουν τον γιατρό της δικής τους επιλογής

Πλεύρης στο συνέδριο ΝΔ: Όλοι οι Έλληνες θα έχουν τον γιατρό της δικής τους επιλογής
Πλεύρης στο συνέδριο ΝΔ: Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερθηκαν σε ζητήματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερθηκαν σε ζητήματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας.

Όπως τόνισε, μέσα στη μεγάλη προσπάθεια η κυβέρνηση πήρε δύσκολες αποφάσεις, για τις οποίες πολλοί αναρωτιούνταν αν «ήταν ανάγκη να πάμε με τόσο σκληρά μέτρα». «Ήταν αποφάσεις για το καλό του λαού. Για να ανέβει η εμβολιαστική κάλυψη, να μπορούμε σήμερα να είμαστε στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους και πραγματικά η χώρα μας να βλέπει φως υπό την έννοια ότι μέσα σε όλη αυτήν την πίεση, μείναμε όρθιοι», επεσήμανε προσθέτοντας πως διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες.

«Δώσαμε τον αγώνα μαζί με όλους όσοι είναι στο ΕΣΥ και τώρα με τις εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκη πάμε στην επόμενη μέρα για τα μέτρα που θα πάρουμε, προκειμένου να στηρίξουμε στο σύνολό της την Υγεία», υπογράμμισε ο υπουργός. «Βλέπουμε την υγεία ολιστικά σε ένα ολόκληρο πλαίσιο που ξεκινά από την πρόληψη και φθάνει μέχρι τη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας» ανέφερε τονίζοντας πως όλη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, και η Μίνα Γκάγκα και η Ζωή Ράπτη, ενώνει όλον αυτόν τον χάρτη.

Για το νομοσχέδιο Γιατρός για όλους

Στη συνέχεια, έκανε ειδική αναφορά στο νομοσχέδιο «Γιατρός για όλους»: «Δείχνοντας το κοινωνικό πρόσημο της παράταξής μας απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες και λέμε ότι θα έχουν τον γιατρό τους, τον γιατρό της δικής τους επιλογής δωρεάν, που θα πληρώνεται από το κράτος και θα είναι η πρώτη επαφή του πολίτη. Να μπορεί κάθε συμπολίτης μας να έχει τον σύμβουλο της υγείας, έναν γιατρό στον οποίο θα απευθυνθεί και θα τον κατευθύνει».

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι αναβαθμίζονται οι παροχές των πολιτών από τον ΕΟΠΥΥ αλλά και οι δομές της Δευτεροβάθμιας Υγείας, επισημαίνοντας πως ακριβώς ο χαρακτήρας του Συστήματος είναι εθνικός και άρα στόχος είναι η καλύτερη δυνατή παροχή για τον πολίτη και η διασφάλιση ότι όλοι οι πολίτες θα απολαμβάνουν το δημόσιο αγαθό της Υγείας, είτε από τις κρατικές δομές είτε από τις ιδιωτικές δομές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments