Πολιτισμός

Nicole Kidman: Πρωταγωνίστρια στη νέα σειρά Roar που έχει διχάσει κοινό και κριτές

Nicole Kidman: Πρωταγωνίστρια στη νέα σειρά Roar που έχει διχάσει κοινό και κριτές

Πηγή Φωτογραφίας: KLBJ - EWWNews.com - reefew.com

Nicole Kidman: Πόσοι τελικά ζούν το Roar στο σπίτι τους;

Το χειρότερο μέρος του “Roar” είναι και το πιο συνεπές του. Ενώ κάθε επεισόδιο της νέας εκπομπής ανθολογίας της Apple πραγματεύεται μια εντελώς διαφορετική ιστορία με διαφορετικό καστ που ταιριάζει, το καθένα ανοίγει με ένα νέον γραφικό στο στόμα μιας γυναίκας που ουρλιάζει από ένα ανθισμένο λουλούδι. Με αυτήν την εικόνα, το «Roar» υπογραμμίζει τη σύνδεσή του ως μια φεμινιστική κραυγή μιας σειράς που, όπως βασίζεται στο βιβλίο διηγημάτων της Ceceila Ahern, διερευνά «τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σήμερα». Παρακολουθώντας το τρέιλερ του, το οποίο στηρίζεται έντονα σε πιο εκκεντρικές στιγμές όπως η Nicole Kidman να τρώει φωτογραφίες .

Από τη Liz Flahive και την Carly Mensch, το «Roar» αφηγείται οκτώ ιστορίες οκτώ γυναικών των οποίων η δυσαρέσκεια με την κατάστασή τους – είτε έχει τις ρίζες της στην ντροπή, την ενοχή, τον φόβο ή κάποιον συνδυασμό τους – τις οδηγεί να λάβουν δραστικά μέτρα. Αυτή η υπόθεση κάνει το “Roar” να ταιριάζει απόλυτα στους Flahive και Mensch. Σύμφωνα με το βιβλίο του Ahern, ωστόσο, οι περισσότερες από τις αφηγήσεις των χαρακτήρων έχουν μια σουρεαλιστική ανατροπή ή μεταφορικό πλαίσιο για να οδηγήσουν τα κύρια θέματα τους. Το επεισόδιο της Κίντμαν, για παράδειγμα, τρώει τις φωτογραφίες της για να βιώσει τη μεθυστική βιασύνη των αναμνήσεων που εμπνέουν ενώ φροντίζει τη μητέρα της (Τζούντι Ντέιβις), η οποία έχει άννοια και δεν θυμάται τίποτα. 

Η Kidman χάνει τον εαυτό της στη ονειροπόληση μιας παιδικής φωτογραφίας, τα μάτια γυαλίζουν με πυροτεχνήματα που έχουν καεί εδώ και καιρό. Από αυτή την άποψη, οι MVP του «Roar»  βρίσκουν λεπτότητα εκεί που μερικές φορές δεν υπάρχει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments