Διεθνή

Ρωσία: Kανένας πόλεμος!

Ρωσία: Kανένας πόλεμος!

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι πολεμικές επιχειρήσεις έχουν έναν παρατεταμένο και συνεχή χαρακτήρα.

Οδεύουμε προς την ογδοηκοστή ημέρα των εχθροπραξιών στο έδαφος της Ουκρανίας. Οι πολεμικές επιχειρήσεις έχουν έναν παρατεταμένο και συνεχή χαρακτήρα. Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, στις 24 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. στις 24 Φεβρουαρίου, δήλωσε ότι τα κρατίδια του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν τη ρωσική βοήθεια και για το λόγο αυτό αποφάσισε τη διεξαγωγή ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Αυτή η αρωγή έχει ήδη κοστίσει τη ζωή χιλιάδων αμάχων Ουκρανών και έχει προκαλέσει μια δέσμη έντονων αντιδράσεων από την διεθνή κοινότητα.

Ωστόσο, το Κρεμλίνο αρνείται πεισματικά να κάνει λόγο για πόλεμο. Αντί του στοιχειωμένου όρου, που ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πραγματικότητα σύμφωνα με τους κανόνες του δημοσίου διεθνούς δικαίου και αποφάσεις της διεθνούς δικαιοσύνης, ο Πούτιν προτιμά να κάνει λόγο για ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εορταστικής παρέλασης,  ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πρόφερε ούτε μια φορά τη λέξη «πόλεμος». Ανεξάρτητα από τον αριθμό των ημερών που πέρασαν ή των θανάτων από την έναρξη της επίθεσης, η Μόσχα συνεχίζει να αναλαμβάνει τον ανταγωνισμό μεταξύ του υπαινικτικού χαρακτήρα του λόγου της – «επιχείρηση», «παρέμβαση» – και της φύσης των πράξεών της.

Εάν οι Ουκρανοί και το διεθνές δίκαιο δεν χρειάζονται ρητές ομιλίες για να μάθουν τι είναι – οι Συμβάσεις της Γενεύης του 1949 καθιέρωσαν ότι αρκούσε να παρατηρηθεί η χρήση βίας από ένα κράτος σε ένα άλλο κράτος για να κηρύξει πόλεμο – το Κρεμλίνο αποδίδει κεντρική αξία σε η επιλογή των λέξεων. Διότι αν το δηλώσει, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα είχε άλλη επιλογή από το να το κερδίσει: οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από έναν θρίαμβο θα ήταν άτιμο.

Αλλά σήμερα, κανείς δεν ξέρει σε τι θα οδηγήσει η εισβολή στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments