Οικονομία

Ταμειακές μηχανές: Επιταχύνεται η διασύνδεση με τα POS

Ταμειακές μηχανές: Επιταχύνεται η διασύνδεση με τα POS
Ταμειακές μηχανές: Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι λειτουργούν περίπου 600.000 ταμειακές μηχανές, από τις οποίες περίπου 288.000 μπορούν να συνδεθούν ηλεκτρονικά με την εφορία

Επιταχύνεται η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS και τη σύνδεση τους με την ΑΑΔΕ. Το έργο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης από το οποίο και θα χρηματοδοτηθεί. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι λειτουργούν περίπου 600.000 ταμειακές μηχανές, από τις οποίες περίπου 288.000 μπορούν να συνδεθούν ηλεκτρονικά με την εφορία, 150.000 έχουν την τεχνολογική δυνατότητα διασύνδεσης με τις φορολογικές Αρχές, ενώ υπάρχουν και 161.000 που δεν έχουν διαδικτυακές δυνατότητες λόγω παλαιότητας του μοντέλου.

Σε πολλούς τομείς δραστηριότητας της ελληνικής οικονομίας πάντως η ύπαρξη, χρήση και λειτουργία ταμειακών μηχανών δεν είναι υποχρεωτική (γυμναστήρια, εκπαιδευτικές υπηρεσίες, πάρκινγκ, υπηρεσίες πολιτισμού, ενοικιάσεις οχημάτων κ.λπ.).

Υπολογίζεται ότι σε αυτούς τους τομείς θα εγκατασταθούν περισσότερες από 50.000 ταμειακές μηχανές και τερματικά POS. Με τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και POS η ΑΑΔΕ θα γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο τα έσοδα και θα καταγράφει τις συναλλαγές. Το έργο υλοποιείται σταδιακά και θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2024.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments