Οικονομία

Σταϊκούρας: Ακόμη πιο αυξημένες οι επιδοτήσεις στο ρεύμα Μάιο – Ιούνιο

Σταϊκούρας: Ακόμη πιο αυξημένες οι επιδοτήσεις στο ρεύμα Μάιο – Ιούνιο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σταϊκούρας: Μιλώντας στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε για τρεις κατηγορίες προβλημάτων ότι θα λύνονται από την πλατφόρμα που θα ανοίξει για την αναδρομική επιστροφή της αύξησης στο ρεύμα.

Για τα μέτρα επιδότησης του ρεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, την ακρίβεια και τους φόρους μίλησε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.  Ο αρμόδιος υπουργός εξήγησε ότι λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2020 και όχι του 2021, καθώς «το 2021 οι περισσότεροι πολίτες είχαν αύξηση εισοδημάτων.

Όταν έχεις ανάκαμψη, αντί για ύφεση, δεν μπορείς να πας ανά περίπτωση. Το 73% των μέχρι τώρα δηλώσεων δεν θα πληρώσει ή θα έχει επιστροφή φόρου. Καλύπτουμε το 95% των εξόδων, άρα έχουμε κάνει το καλύτερο για τους περισσότερους. Αν αλλάξουμε το 2021, θα βγουν περισσότεροι από αυτούς που θα μπουν».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε για τρεις κατηγορίες προβλημάτων ότι θα λύνονται από την πλατφόρμα που θα ανοίξει για την αναδρομική επιστροφή της αύξησης στο ρεύμα.

Πρόκειται για τις εξής περιπτώσεις:

  • Αλλαγή δηλωθείσας κατοικίας, η οποία θα γίνεται μέσω της δήλωσης στο Taxisnet.
  • Στην περίπτωση που ο λογαριασμός εκδίδεται σε όνομα θανόντα.
  • Και τις περιπτώσεις φοιτητών, όπου ξεκαθάρισε πως «θα καλυφθεί το σύνολο των φοιτητών, ακόμα κι αν τα σπίτια δηλώνονται ως κύριες κατοικίες των γονέων».

Ξεκαθάρισε, επίσης ότι, θα καλυφθούν και τα κοινωνικά τιμολόγια, αλλά και εκείνα όσων είχαν αδυναμία να τα πληρώσουν.

Αναρτώνται τα εκκαθαριστικά

Το βράδυ αναμένεται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ με 8 στους 10 ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώνουν λιγότερο. Σχεδόν το 14% θα πληρώσει το ίδιο με πέρυσι ενώ αύξηση θα δει το 6%.

Ο ΕΝΦΙΑ «καταβάλλεται σε έως δέκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις, καθεμιά από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δέκα (10) ευρώ, και από τις οποίες η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα έκδοσης της πράξης προσδιορισμού φόρου, εφόσον η πράξη προσδιορισμού φόρου εκδοθεί μέχρι τις 15 του μήνα αυτού, άλλως μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου, οι δε επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα και η τελευταία δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου του επόμενου έτους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments