Πολιτική

Δένδιας για τη συμφωνία με ΗΠΑ: Να συμφωνήσουμε ότι η απραξία δε συνιστά πατριωτισμό

Δένδιας για τη συμφωνία με ΗΠΑ: Να συμφωνήσουμε ότι η απραξία δε συνιστά πατριωτισμό
Δένδιας για τη συμφωνία με ΗΠΑ: Επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα συμφωνία για πέντε έτη και μεταξύ άλλων, αναφέρει ως βάσεις στις οποίες θα επιχειρούν και θα εκπαιδεύονται οι αμερικανικές δυνάμεις ο Βόλος, η Αλεξανδρούπολη, το Πεδίο Βολής Λιτοχώρου και η Σούδα.

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στη συμφωνία με τις ΗΠΑ. Εργαλείο που αφορά την ασφάλεια της χώρας μας χαρακτήρισε κ. Δένδιας την αμυντική συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα συμφωνία για πέντε έτη και μεταξύ άλλων, αναφέρει ως βάσεις στις οποίες θα επιχειρούν και θα εκπαιδεύονται οι αμερικανικές δυνάμεις ο Βόλος, η Αλεξανδρούπολη, το Πεδίο Βολής Λιτοχώρου και η Σούδα.

Υπήρξε σκέψη για επέκταση της συμφωνίας

Ο υπουργός Εξωτερικών, είπε ότι υπήρξε σκέψη για επέκταση της συμφωνίας για μια δεκαετία αλλά τελικά επιλέχθηκαν τα πέντε χρόνια αντί του ενός, γιατί όπως είπε αυτό ήταν το εθνικό συμφέρον. Ήμασταν γενναιόδωροι απέναντι στον ελληνικό λαό και όχι τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσε ο κ. Δένδιας. Προχώρησε λέγοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό της ότι διώχνει τις βάσεις και πως η θέση της είναι σαφής για το εθνικό συμφέρον.

Να συμφωνήσουμε ότι η απραξία δε συνιστά πατριωτισμό

Να συμφωνήσουμε ότι η απραξία δε συνιστά πατριωτισμό και ο στρουθοκαμηλισμός δεν συνιστά πατριωτισμό, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών. Είπε επίσης ότι δεν πρέπει να επανέλθουν φοβικά σύνδρομα που «αντί να μας ενδυναμώνουν, μας αποδυναμώνουν και μας περιορίζουν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments