Κόσμος

Κίεβο: Η Ρωσία υπεύθυνη για τη διακοπή της ροής αερίου στη “Σοχρανίφκα”

Κίεβο: Η Ρωσία υπεύθυνη για τη διακοπή της ροής αερίου στη “Σοχρανίφκα”

Πηγή Φωτογραφίας: Κίεβο:

Κίεβο: "Η Ρωσία πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη για τις όποιες επιπτώσεις σε ανθρωπιστικό επίπεδο αφού διακόπηκε σήμερα η ροή ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω διαμετακομιστικού σημείου στην Ουκρανία", ανακοίνωσε η εταιρία διαχείρισης αερίου

“Η Ρωσία πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη για τις όποιες επιπτώσεις σε ανθρωπιστικό επίπεδο αφού διακόπηκε σήμερα η ροή ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω διαμετακομιστικού σημείου στην Ουκρανία”, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία διαχείρισης του ουκρανικού δικτύου μεταφοράς αερίου.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι θα διακόψει την ροή αερίου μέσω του διαμετακομιστικού σημείου της Σοχρανίφκα. Η χώρα ανακοίνωσε ότι οι ενέργειες των ρωσικών δυνάμεων, που εισέβαλαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια ολόκληρου του ουκρανικού συστήματος μεταφοράς αερίου και ότι θα μετέφερε τις ροές αυτές σε άλλο σημείο.

«Σήμερα το πρωί (η ρωσική κρατική εταιρία αερίου) Gazprom στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σταμάτησε τη μεταφορά από τη Ρωσική Ομοσπονδία στο σημείο εισόδου “Σοχρανίφκα”», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σεργκίι Μακόγκον, γενικός διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρίας του συστήματος μεταφοράς αερίου της Ουκρανίας.

Δήλωσε επίσης ότι αποκλείστηκαν, χωρίς εξουσιοδότηση, γερανοί σε εγκαταστάσεις του αγωγού σε ουκρανικό έδαφος που, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν καταλάβει ρωσικές δυνάμεις. Αυτό, είπε ο ίδιος, έχει καταστήσει αδύνατη την τροφοδοσία των καταναλωτών στις περιοχές Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, μεγάλα τμήματα των οποίων είναι στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών.

«Οι ρωσικές αρχές φέρουν την πλήρη ευθύνη για τις ανθρωπιστικές συνέπειες αυτών των ενεργειών», έγραψε στην ανάρτησή του.

Η Ουκρανία καλύπτει τις ανάγκες της σε καύσιμα

Η Ουκρανία εισάγει αρκετές ποσότητες καυσίμων και βενζίνης για να καλύψει τις ανάγκες της κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

Ο Ροστισλάβ Σούρμα δήλωσε επίσης σε τηλεοπτική ενημέρωση ότι η Ουκρανία θα αυξήσει τα αποθέματα καυσίμων της για να αποτρέψει τυχόν ελλείψεις τους επόμενους μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments