Διεθνή

Αλίνα Καμπάεβα: Μπήκε στη λίστα των βρετανικών κυρώσεων – Μαζί και η πρώην σύζυγος του Πούτιν

Αλίνα Καμπάεβα: Μπήκε στη λίστα των βρετανικών κυρώσεων – Μαζί και η πρώην σύζυγος του Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail/AP

Περισσότερα από χίλια άτομα περιλαμβάνει πλέον η λίστα των κυρώσεων της Βρετανίας, η οποίο βάζει ανοιχτά στο στόχαστρο το άμεσο και στενό οικογενειακό περιβάλλον του Ρώσου προέδρου

Η Βρετανία έκανε την αρχή και πρόσθεσε στη λίστα των κυρώσεων τη φερόμενη ως “κρυφή” ερωμένη του Ρώσου προέδρου, Αλίνα Καμπάεβα, που μέχρι στιγμής οι δυτικές κυρώσεις την είχαν στο “απυρόβλητο”.

πρόσθεσε τον νεότερο εραστή του Βλαντιμίρ Πούτιν και την πρώην σύζυγό του στη λίστα κυρώσεων της Ουκρανίας σήμερα, καθώς έσφιξε τον οικονομικό κλοιό γύρω από τον «σκιερό» εσωτερικό του κύκλο.

Η 39χρονης Αλίνα Καμπάεβα, πρώην Ολυμπιονίκης, που πιστεύεται ότι είναι και μητέρα παιδιών του Πούτιν, μπαίνει τη λίστα των κυρώσεων μαζί με την πρώην και μόνη επίσημη σύζυγο του Ρώσου προέδρου, τη Lyudmila Ocheretnaya, με την οποία ο γάμος τους έληξε το 2014.

Σε ανακοίνωσή το το Φόρεϊν Όφις επισημαίνει ότι στοχεύει σε χτυπήματα μελών του στενού και οικογενειακού κύκλου του Πούτιν, καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζει να αναζητά νέους τρόπους τιμωρίας της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία .

Τα επίσημα περιουσιακά στοιχεία του Πούτιν είναι μέτρια, σύμφωνα με το Φόρεϊν Όφις, όμως ο τρόπος ζωής του «χρηματοδοτείται από μια ομάδα οικογένειας, φίλων και ελίτ».

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας είπε: «Εκθέτουμε και στοχεύουμε το σκιερό δίκτυο που υποστηρίζει τον πολυτελή τρόπο ζωής του Πούτιν και σφίγγει το κακό στον στενό του κύκλο. Θα συνεχίσουμε με κυρώσεις σε όλους όσοι βοηθούν και υποκινούν την επιθετικότητα του Πούτιν μέχρι να επικρατήσει η Ουκρανία».

Η νυν

Η Αλίνα Καμπάεβα αναρριχήθηκε στην προεδρία του διοικητικού συμβουλίου του National Media Group, σύμφωνα με πληροφορίες της μεγαλύτερης ιδιωτικής ρωσικής εταιρείας μέσων ενημέρωσης.

Εικάζεται ότι έχει στενή προσωπική σχέση με τον κ. Πούτιν και προηγουμένως ήταν βουλευτής στη Δούμα της Ενωμένης Ρωσίας του Πούτιν.

Η πρώην

Εκείνοι που μπήκαν πρόσφατα στη λίστα κυρώσεων, ο οποίος έχει αυξηθεί σε περισσότερα από 1.000 άτομα και 100 οντότητες, περιλαμβάνει επίσης την Ocheretnaya, την πρώην πρώτη κυρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Από το διαζύγιό της με τον πρόεδρο το 2014, επωφελήθηκε από «προνομιακές επιχειρηματικές σχέσεις με κρατικές οντότητες», δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Ιγκόρ Πούτιν, πρώτος ξάδερφος του ηγέτη και διευθυντής του Διεθνούς Θαλάσσιου Λιμένα Pechenga, έχει στοχοποιηθεί, μαζί με τον Μιχαήλ Πούτιν, έναν άλλο επιχειρηματία και συγγενή που είναι αναπληρωτής πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ενεργειακού κολοσσού Gazprom.

Ο Ρομάν Πούτιν, πρώτος ξάδερφος που απομακρύνθηκε, μιλούσε ανοιχτά για την οικογενειακή σχέση του με τον πρόεδρο και υπερηφανευόταν ότι αυτή ήταν που  επέτρεψε στην εταιρεία του, Putin Consulting, να βοηθήσει ξένους επενδυτές στη Ρωσία, είπε το Φόρεϊν Όφις όταν του επέβαλε κυρώσεις.

Τα επίσημα αρχεία αναφέρουν τα περιουσιακά στοιχεία του ηγέτη του Κρεμλίνου ως αρκετά ασήμαντα, όπως ένα μικρό διαμέρισμα στην Αγία Πετρούπολη, δύο αυτοκίνητα της σοβιετικής εποχής από τη δεκαετία του 1950, ένα τρέιλερ και ένα μικρό γκαράζ.

Ωστόσο, οι βρετανικές πληροφορίες θέλουν στην πραγματικότητα τον 69χρονο Πούτιν να βασίζεται στο «πορτοφόλι» της οικογένειας, των παιδικών φίλων του, μαζί με μια επιλεγμένη ομάδα ελίτ, που έχουν ωφεληθεί από την κυριαρχία του και με τη σειρά τους υποστηρίζουν τον τρόπο ζωής του.

Η ανταμοιβή για τέτοιους ανθρώπους είναι η επιρροή στις υποθέσεις του ρωσικού κράτους που υπερβαίνει κατά πολύ τις επίσημες θέσεις τους, ανέφερε το Φόρεϊν Όφις.

Παρά το γεγονός ότι κατέχει επίσημα λίγα περιουσιακά στοιχεία, ο κ. Πούτιν λέγεται ότι επέδειξε έναν πλούσιο τρόπο ζωής, με το τμήμα του Γουάιτχολ να επισημαίνει αναφορές που αποκαλύπτουν συνδέσμους με ένα γιοτ αξίας 566 εκατομμυρίων λιρών και ένα «παλάτι » αξίας 1 δισεκατομμυρίου – που επίσημα ανήκει στον στενό συνεργάτη του, Αρκάντι Ρότενμπεργκ, στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις τον Δεκέμβριο του 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments