Διεθνή

Η μικροσκοπική Φινλανδία κατατροπώνει τον Τσάρο

Η μικροσκοπική Φινλανδία κατατροπώνει τον Τσάρο

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ο Ρώσος Πρόεδρος βλέπει μια μικρή, απέναντι στην αχανή Ρωσική Ομοσπονδία, να ανατρέπει τον αιματηρό επεκτατισμό του και να φέρνει τη νατοϊκή συμμαχία  σε απόσταση αναπνοής από τη Μόσχα, μετά την σημερινή απόφαση της Φινλανδίας να καταθέσει επισήμως αίτημα ένταξης στη Βορειοατλαντική Συμμαχία

Μια συντριπτική ήττα υπέστη ο ονειροπόλος μεγαλοϊδεατισμός του Πούτιν. Ο Ρώσος Πρόεδρος βλέπει μια μικρή, απέναντι στην αχανή Ρωσική Ομοσπονδία, να ανατρέπει τον αιματηρό επεκτατισμό του και να φέρνει τη νατοϊκή συμμαχία  σε απόσταση αναπνοής από τη Μόσχα, μετά την σημερινή απόφαση της Φινλανδίας να καταθέσει επισήμως αίτημα ένταξης στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Βέβαια, η Φινλανδία δεν ήταν μόνη σε αυτήν την τολμηρή απόφασή της. Πολλά μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Εσθονίας και της Λιθουανίας, είχαν ήδη εκφράσει την ανοιχτή υποστήριξή τους για την ένταξη της Φινλανδίας.

Γεωπολιτικά, η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί μια τεκτονική αλλαγή στη στρατηγική ισορροπία στην ανατολική πλευρά της Συμμαχίας, δεδομένου ότι, πλέον,  η Ρωσία θα μοιράζεται σύνορα μήκους χιλίων τριακοσίων χιλιομέτρων με το ΝΑΤΟ, ήδη το πιο σημαντικό με ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ένταξη σημαίνει επίσης ότι το ΝΑΤΟ θα είναι σύντομα κοντά στη μεγάλη συγκέντρωση του ρωσικού στρατού, κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Ιστορικά, τέλος, το να γίνει η Φινλανδία μέλος του ΝΑΤΟ σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή στην ιστορία της Φινλανδίας, καθώς σημαίνει ένα τέλος στην μακρά παράδοση ουδετερότητας της χώρας. Σηματοδοτεί ακόμη μια μόνιμη αλλαγή στη μακρά, γεμάτη σχέση της Φινλανδίας με τη Ρωσία, η οποία έχει ασκήσει επιθετική πολιτική ή έχει απειλήσει με αλαζονική επιθετικότητα τον «μικροσκοπικό» γείτονά της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments