Αθλητισμός

ΑΕΚ: Παραιτήθηκε από την ομάδα ο Κονέ

ΑΕΚ: Παραιτήθηκε από την ομάδα ο Κονέ

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

ΑΕΚ: Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας αποφάσισε να υποβάλλει την παραίτηση του από την θέση του στην Ένωση.

Ο Παναγιώτης Κονέ αποφάσισε να υποβάλλει την παραίτηση του από την ΑΕΚ. Ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης γίνεται ο πρώτος που ανοίγει την… πόρτα της εξόδου από τους «κιτρινόμαυρους». Το κλίμα στο στρατόπεδο της ΑΕΚ είναι βαρύ και ασήκωτο, με τον Κονέ να υποβάλλει την παραίτησή του.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο επικρατεί χαμός το τελευταίο διάστημα, με οπαδούς της ομάδας να δίνουν το παρών το μεσημέρι (16/5) στα γραφεία και να απαιτούν την αποχώρηση όλων των στελεχών (Κονέ, Παπαδημητρίου, Παπαδόπουλου).

Λίγα λόγια για την καριέρα του

Ο Κονέ ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και το 2004 μετακόμισε στη Γαλλία, μόλις πριν τα δέκατα έβδομα γενέθλιά του, όταν η Λανς ενδιαφέρθηκε γι’αυτόν. Μετά από έναν χρόνο επέστρεψε στην Ελλάδα, αυτήν τη φορά για λογαριασμό της ΑΕΚ, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Το 2008 ο Κονέ μετακόμισε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, όπου και παρέμεινε για δύο περιόδους, έχοντας συνολικά 49 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος και οκτώ τέρματα.

Τον Ιούλιο του 2010 επιχείρησε μια δεύτερη προσπάθεια σε σύλλογο εκτός των ελληνικών συνόρων, όταν υπέγραψε στην ιταλική Μπρέσια. Εκεί πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με αποτέλεσμα την επόμενη περίοδο να αποκτηθεί ως δανεικός από την Μπολόνια, όπου συνέχισε στο ίδιο υψηλό επίπεδο, “αναγκάζοντας” τους ιθύνοντες του ιταλικού συλλόγου να τον αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή, το καλοκαίρι του 2012. Το καλοκαίρι του 2014 έπειτα από τον υποβιβασμό της Μπολόνια, πήρε μεταγραφή στην Ουντινέζε, το κόστος της οποίας έφτασε τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Την 1η Φεβρουαρίου 2016 παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Φιορεντίνα για έξι μήνες, ενώ περίπου έναν χρόνο αργότερα, τον Ιανουάριο του 2017, παραχωρήθηκε εκ νέου ως δανεικός για έξι μήνες στην ισπανική Γρανάδα.

Διεθνή καριέρα

Το καλοκαίρι του 2017 παραχωρήθηκε ξανά ως δανεικός, αυτή τη φορά στην ΑΕΚ, επιστρέφοντας στον αθηναϊκό σύλλογο έπειτα από 9 χρόνια.. Στις 7/10/20 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Ο Κονέ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα τόσο με την εθνική Νέων (τέσσερις συμμετοχές και ένα τέρμα), όσο και με αυτή των Ελπίδων (οκτώ συμμετοχές το διάστημα 2006-2008). Το ντεμπούτο του με την εθνική Ανδρών πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2010 στον εκτός έδρας φιλικό αγώνα εναντίον της Αυστρίας, όπου το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 2-1.

Είχε συμπεριληφθεί από τον Φερνάντο Σάντος στην προεπιλογή της αποστολής για τα τελικά του Euro 2012, όμως δεν ήταν στην τελική 23άδα που συμμετείχε στη διοργάνωση, υπήρξε όμως μέλος της αποστολής που συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία, αγωνιζόμενος τρεις φορές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments