Αθλητισμός

Formula 1: Οριστικά με 22 αγώνες η σεζόν

Formula 1: Οριστικά με 22 αγώνες η σεζόν

Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images

Formula 1: Το καλαντάρι του 2022 στη Φόρμουλα Ένα θα περιλαμβάνει οριστικά 22 αγώνες, αντί για τους αρχικά προγραμματισμένους 23

Το καλαντάρι του 2022 στη Formula 1 θα περιλαμβάνει οριστικά 22 αγώνες, αντί για τους αρχικά προγραμματισμένους 23, αφού σήμερα ανακοινώθηκε η απόφαση να μην αντικατασταθεί το γκραν πρι της Ρωσίας, το οποίο ματαιώθηκε μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Στις 25 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε ότι, μετά από συναντήσεις ανάμεσα στους ανθρώπους της Φόρμουλα Ένα, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και των ομάδων, η Formula 1 δεν θα «τρέξει» φέτος στο ρωσικό γκραν πρι στο Σότσι, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το διάστημα 23-25 Σεπτεμβρίου.

Τώρα, όμως, αποκαλύφθηκε ότι δεν θα προστεθεί κάποιο επιπλέον γκραν πρι στο αγωνιστικό πρόγραμμα, προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από το «κόψιμο» του αγώνα στη Ρωσία, με αποτέλεσμα το εφετινό καλαντάρι να περιλαμβάνει 22 αγώνες.

Formula 1: Θρίαμβος Φερστάπεν στο Μαϊάμι

Τη δεύτερη διαδοχική νίκη του και τρίτη εφετινή στη Formula 1 πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν στο «παρθενικό» γκραν πρι του Μαϊάμι.

Αν και εκκίνησε από την τρίτη θέση, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull κατάφερε να προσπεράσει τις δύο Ferrari και να δει πρώτος την καρό σημαία στον 5ο αγώνα της χρονιάς, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει την 23η νίκη της καριέρας του και να μειώσει την απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών.

Τη δεύτερη θέση στο γκραν πρι του Μαϊάμι πήρε ο -επικεφαλής της κατάταξης των οδηγών- Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari, ο οποίος εκκίνησε από την “pole position”, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ με το δεύτερο μονοθέσιο της «σκουντερία». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φερστάπεν πήρε και τον επιπλέον βαθμό για τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. 27-φερστάπεν

Ο Φερστάπεν εκκίνησε καλύτερα και κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση από τον Σάινθ, την ώρα που ο Λεκλέρκ, ο οποίος είχε την “pole position”, κράτησε την πρώτη θέση. Ο Μονεγάσκος παρέμεινε στην πρωτοπορία του αγώνα ως τον 9ο γύρο, όταν ο Φερστάπεν, ο οποίος είχε μπει στη ζώνη DRS του Λεκλέρκ, προσπέρασε τη Ferrari στην ευθεία/εκκίνησης τερματισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments