Διεθνή

Ισπανία: Νέα 14 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκαν στη χώρα

Ισπανία: Νέα 14 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκαν στη χώρα

Πηγή Φωτογραφίας: Signium

Ισπανία: Νέα 14 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Ισπανίας και έτσι στην ιβηρική χώρα έχουν φτάσει συνολικά στις 21 μολύνσεις

Νέα 14 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Ισπανίας και έτσι στην ιβηρική χώρα έχουν φτάσει συνολικά στις 21 μολύνσεις, όπως σημειώνουν οι ιατρικές υπηρεσίες των περιφερειών του κράτους.

Κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, η οποία είναι ενδημική στη δυτική Αφρική, έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες εβδομάδες στη Βρετανία, την Πορτογαλία, την Αυστραλία, την Ιταλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια σπάνια, λοιμώδης ασθένεια, παρόμοια με την ανθρώπινη ευλογιά που εξαλείφθηκε το 1980. Μολονότι είναι πιο ήπια και οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν μέσα σε μερικές εβδομάδες, σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί μοιραία.

Τα συμπτώματά της περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, μυικούς πόνους, πρήξιμο στους λεμφαδένες, ρίγη και κόπωση. Επίσης οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν δερματικά εξανθήματα, τα οποία συχνά ξεκινούν από το πρόσωπο και εξαπλώνονται σε άλλα σημεία του σώματος, περιλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων.

Δεν υπάρχει θεραπεία για την ευλογιά των πιθήκων, η οποία μεταδίδεται από την επαφή με τον μολυσμένο ασθενή ή με τα σωματικά υγρά του, περιλαμβανομένου του σάλιου. Η ασθένεια συνήθως υποχωρεί από μόνη της.

Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στη Μεγάλη Βρετανία

Νέα 11 κρούσματα από την ευλογιά των πιθήκων θα ανακοινώσει η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, με τη χώρα να είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με την εφημερίδα “Times”.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί εννέα περιστατικά στη χώρα, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν εντοπιστεί στο Λονδίνο. Όλοι οι ασθενείς πλην του πρώτου που είχε ταξιδέψει στη Νιγηρία όπου η νόσος είναι ενδημική, πιστεύεται ότι προσβλήθηκαν επί βρετανικού εδάφους, σε μια εξέλιξη που έχει χαρακτηριστεί «ασυνήθιστη». 1-4-london

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο απότομος υπερδιπλασιασμός των κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση της Βρετανίας ότι ο ιός που προκαλεί τη νόσο εξαπλώνεται στη χώρα χωρίς να ανιχνεύεται.

Μάλιστα οι αρμόδιοι υπουργοί φέρονται να εξετάζουν μια εκστρατεία για να ενημερώσουν τους ομοφυλόφιλους άνδρες για τον κίνδυνο προσβολής από τη νόσο, καθώς τα περισσότερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments