Διεθνή

Επικοινωνία Στόλτενμπεργκ – Ερντογάν για Φινλανδία και Σουηδία

Επικοινωνία Στόλτενμπεργκ – Ερντογάν για Φινλανδία και Σουηδία
Ο Τούρκος πρόεδρος είχε επίσης συνομιλίες με την πρωθυπουργό της Σουηδίας και τον πρόεδρο της Φινλανδίας

Το ζήτημα που ανέκυψε με την Τουρκία σχετικά με τις αιτήσεις ένταξης στο ΝΑΤΟ, της Σουηδίας και της Φινλανδίας, συζήτησαν τηλεφωνικά ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

«Μίλησα με τον Πρόεδρο Tαγίπ Ερντογάν της πολύτιμης Συμμάχου μας Τουρκίας σχετικά με τη σημασία των Ανοιχτών Θυρών του ΝΑΤΟ και των αιτήσεων ένταξης από τη Φινλανδία και τη Σουηδία. Συμφωνούμε ότι οι ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των Συμμάχων πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν για την εξεύρεση λύσης» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επίσης συνομιλίες σήμερα Σάββατο, τόσο με τη Σουηδή πρωθυπουργό, όσο και με τον Φινλανδό πρόεδρο.

Στη επικοινωνία με τη Μαγκνταλένα Άντερσον, δήλωσε ότι η Άγκυρα αναμένει συγκεκριμένα βήματα από τη Στοκχόλμη σχετικά με τις ανησυχίες της για τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ έθεσε επίσης το θέμα της άρσης του εμπάργκο εξαγωγών όπλων που επιβλήθηκε στην Τουρκία μετά την εισβολή της στη Συρία το 2019 θα πρέπει να αρθεί.

Όσον αφορά στην επικοινωνία με τον Φινλανδό πρόεδρο Νιινίστο,αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο στενός διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments