Διεθνή

Ευλογιά των πιθήκων: Σε υποχρεωτική καραντίνα τα κρούσματα στο Βέλγιο

Ευλογιά των πιθήκων: Σε υποχρεωτική καραντίνα τα κρούσματα στο Βέλγιο

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Ευλογιά των πιθήκων: Η πρώτη χώρα που ισχύει καραντίνα για την ευλογιά των πιθήκων είναι το Βέλγιο.

Ανησυχία έχει ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο για την ευλογιά των πιθήκων.  Το Βέλγιο γίνεται η πρώτη χώρα που εισάγει την υποχρεωτική καραντίνα 21 ημερών για τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων – την ώρα που συνολικά 14 χώρες επιβεβαιώνουν η μία μετά την άλλη κρούσματα της ιογενούς νόσου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προειδοποιεί για «σημαντική αύξηση» των κρουσμάτων ενόψει του καλοκαιριού.

Όσοι προσβληθούν από τον ιό θα πρέπει να απομονωθούν για τρεις εβδομάδες, δήλωσαν οι βελγικές υγειονομικές Αρχές μετά τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων στη χώρα. Οι μολύνσεις, η πρώτη καταγράφηκε την Παρασκευή, συνδέονται με το φεστιβάλ Φετίχ στην Αμβέρσα.

Επιστρέφει η μάσκα στη Νέα Υόρκη

Την ίδια ώρα στη Νέα Υόρκη επιστρέφει και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της ευλογιάς των πιθήκων στην πόλη. Αξιωματούχοι αναφέρουν πως ενδέχεται να υπάρχει και δεύτερο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στην πόλη.

Το υπουργείο Υγείας ενθαρρύνει τους Νεοϋορκέζους να φορούν μάσκες προσώπου για να προστατεύονται από το ξέσπασμα του νέου ιού, καθώς και από τον COVID-19 και τη γρίπη.

Πού έχουν εντοπιστεί κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων

xartis_eulogia

Καμπανάκι από Μπάιντεν: Τα κρούσματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί

Τα πρόσφατα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων που έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κάτι «που πρέπει να μας ανησυχεί» ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν την Κυριακή. Στα πρώτα δημόσια σχόλιά του σχετικά με την ασθένεια, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πρόσθεσε: «Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι αν εξαπλωθεί θα έχει συνέπειες».

Ο Μπάιντεν ρωτήθηκε για την ασθένεια, καθώς μιλούσε σε δημοσιογράφους στην αεροπορική βάση Osan στη Νότια Κορέα, όπου επισκέφθηκε στρατεύματα πριν απογειωθεί για την Ιαπωνία για να συνεχίσει το πρώτο του ταξίδι στην Ασία.

«Δεν μου έχουν πει ακόμη ποιο είναι το επίπεδο έκθεσης, αλλά είναι κάτι για το οποίο όλοι θα πρέπει να ανησυχούν», δήλωσε ο Μπάιντεν και πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για να προσδιοριστεί ποιο εμβόλιο θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments