Διεθνή

Moody’s: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας

Moody’s: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Moody’s: Ο οίκος αξιολόγησης προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ουκρανίας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει την οικονομία της χώρας, με αποτέλεσμα η Moody’s να προχωρά σε υποβάθμιση.  Σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ουκρανίας, προχώρησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s

Η Moody’s εξέδωσε αρνητικές προοπτικές για την υποβάθμιση κατά μία βαθμίδα σε Caa3 – γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν περαιτέρω υποβαθμίσεις. Στις αρχές Μαρτίου, η Moody’s είχε ήδη υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας κατά δύο βαθμίδες από B3 σε Caa2

Ποια είναι η αιτία

Ως αιτία για την νέα υποβάθμιση, ο οίκος αξιολόγησης θεωρεί ότι «η στρατιωτική σύγκρουση καθίσταται μεγαλύτερη από ό,τι περίμενε αρχικά ο οίκος». Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο αναδιάρθρωσης του ουκρανικού χρέους και ζημιών για τους πιστωτές του ιδιωτικού τομέα.

Παρά την εκτεταμένη οικονομική στήριξη από τη διεθνή κοινότητα, υπάρχει ο κίνδυνος η απότομη αύξηση του εθνικού χρέους της Ουκρανίας να αποδειχθεί «μη βιώσιμη μεσοπρόθεσμα», εξήγησε η Moody’s.

Το κόστος του πολέμου για την Ουκρανία

Η Ουκρανία, από την άλλη πλευρά, θα χρειαστεί ένα τρισεκατομμύριο δολάρια για να αντιμετωπίσει το κόστος του πολέμου με τη Ρωσία, όπως δήλωσε σήμερα Κυριακή ο οικονομικός σύμβουλος του ουκρανού προέδρου, Όλεγκ Ουστένκο.

Μιλώντας στην εθνική τηλεόραση, ο Ουστένκο ανέφερε, ακόμη, σύμφωνα με το Reuters, ότι η Ουκρανία ζήτησε από τα κράτη της G7 για οικονομική στήριξηύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα, εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγων με κουπόνι 0% για να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού που υπολογίζεται για το επόμενο εξάμηνο, εξαιτίας του πολέμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments