Κόσμος

ΠΟΥ: Δεύτερη θητεία στον Οργανισμό για τον Τέντρος Αντάνομ

ΠΟΥ: Δεύτερη θητεία στον Οργανισμό για τον Τέντρος Αντάνομ

Πηγή Φωτογραφίας: paho.org

Ο Δρ Τέντρος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος - Η νέα θητεία του ξεκινά επίσημα στις 16 Αυγούστου 2022, ενώ βάσει των κανονισμών ο Γενικός Διευθυντής μπορεί να διοριστεί εκ νέου μόνο μία φορά

Τα κράτη μέλη του ΠΟΥ επανεξέλεξαν σήμερα τον Δρ. Τένδρος Αντάνομ για να υπηρετήσει για δεύτερη πενταετή θητεία ως Γενικός Διευθυντής του κορυφαίου οργανισμού δημόσιας υγείας στον κόσμο. Ο ίδιος εξελέγη για πρώτη φορά το 2017. Η επανεκλογή του επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της 75ης Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας στη Γενεύη. Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Η σημερινή ψηφοφορία ήταν το επιστέγασμα μιας εκλογικής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, όταν τα κράτη μέλη κλήθηκαν να υποβάλουν προτάσεις για υποψηφίους για τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΠΟΥ, που συνεδρίασε τον Ιανουάριο του 2022, όρισε τον Δρ. Τένδρος για δεύτερη θητεία.

Η νέα θητεία του ξεκινά επίσημα στις 16 Αυγούστου 2022. Ένας Γενικός Διευθυντής μπορεί να διοριστεί εκ νέου μία φορά, σύμφωνα με τους κανόνες και τις διαδικασίες της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας, ίδρυσε έναν εκτεταμένο Μετασχηματισμό του ΠΟΥ, με στόχο την αύξηση του αντίκτυπου της αποτελεσματικότητας του Οργανισμού σε επίπεδο χώρας για την προώθηση υγιέστερων ζωών, την προστασία περισσότερων ανθρώπων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και την αύξηση της δίκαιης πρόσβασης στην υγεία. Καθοδήγησε επίσης την απάντηση του ΠΟΥ στην πανδημία COVID-19, τα κρούσματα του Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τις επιπτώσεις στην υγεία πολλών άλλων ανθρωπιστικών κρίσεων.

Πριν διοριστεί για πρώτη φορά Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, υπηρέτησε ως Υπουργός Εξωτερικών της Αιθιοπίας από το 2012-2016 και ως Υπουργός Υγείας της Αιθιοπίας από το 2005-2012. Είχε επίσης διατελέσει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Παγκόσμιου Ταμείου για την Καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας. Ως πρόεδρος του συμβουλίου εταιρικής σχέσης για την αναστολή της ελονοσίας και ως συμπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σύμπραξης για την Υγεία της Μητέρας, του Νεογνού και του Παιδιού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments