Αθλητισμός

Europa Conference League: Ρόμα εναντίων Φέγενορντ για το νέο τρόπαιο της UEFA

Europa Conference League: Ρόμα εναντίων Φέγενορντ για το νέο τρόπαιο της UEFA

Πηγή Φωτογραφίας: UEFA, Getty Images

Europa Conference League: Ώρα τελικού για τη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA, όπου Ρόμα και Φέγενορντ διεκδικούν το πρώτο τρόπαιο

Ώρα τελικού για τη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA, όπου Ρόμα και Φέγενορντ διεκδικούν το πρώτο τρόπαιο του Europa Conference League (22:00) στα Τίρανα.

Ο ειδικός των ευρωπαϊκών τελικών, Ζοζέ Μουρίνιο, έχει την ευκαιρία να οδηγήσει τους Ρωμαίους στην κατάκτηση ενός διεθνούς τίτλου αλλά και να γίνει εκείνος ο πρώτος προπονητής που θα έχει κατακτήσει τις τρεις -τρέχουσες- διοργανώσεις συλλόγων της «γηραιάς ηπείρου».

«Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη την τελευταία προσθήκη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις» είπε ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος στοχεύει σε ένα πέμπτο ηπειρωτικό τρόπαιο μετά τα δύο του Champions League (2004 με την Πόρτο, 2010 με την Ίντερ) και τα δύο Europa League (2003 με Πόρτο, 2017 με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

«Όταν άρχισε η διοργάνωση, υπήρξαν κάποιες επικρίσεις. Ο κόσμος είδε playoffs χωρίς γερμανικές, αγγλικές ή ισπανικές ομάδες. Αλλά είδαμε ημιτελικούς με 70.000 κόσμο στη Ρώμη, γεμάτα γήπεδα στη Μασσαλία ή στο Λέστερ. Αυτή η διοργάνωση γίνεται σημαντική, γιατί ομάδες σαν εμάς το παίρνουν στα σοβαρά».

Αν και η Ρόμα έδειξε ότι δεν… φείδεται προσπαθειών για να φτάσει σε αυτόν τον τελικό, με 14 ματς από το καλοκαίρι, σίγουρα κάτι παραπάνω μπορεί να πει η Φέγενορντ που θα παίξει την Τετάρτη τον 19ο ευρωπαϊκό αγώνα της, αρχίζοντας από τους προκριματικούς γύρους τον Ιούλιο.

Η ολλανδική ομάδα του πρωτάρη σε τελικούς 43χρονου Ολλανδού προπονητή Άρνε Σλοτ, θα παίξει για τέταρτη φορά σε τελικό Κυπέλλων Ευρώπης, έχοντας κατακτήσει τις προηγούμενες τρεις φορές το τρόπαιο!

Το 1970 νίκησε τη Σέλτικ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το 1974 επικράτησε της Τότεναμ στον τελικό του UEFA και το 2002 επανέλαβε τον θρίαμβο απέναντι στην Ντόρτμουντ και πάλι στο UEFA. 20 χρόνια μετά ψάχνει εκ νέου την καταξίωση στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ρουμάνος Ίστβαν Κόβακς.

Οι πιθανές συνθέσες των φιναλίστ:

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρουί Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεζ, Κάρσντορπ, Κριστάντε, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Πελεγκρίνι, Ζαλέβσκι, Τζανιόλο, Έϊμπραχαμ

Φέγενορντ (Άρνε Σλοτ): Μπίλοου, Χεερτρούιντα, Τράουνερ, Σένεσι, Μαλάσια, Άουρσνες, Τιλ, Νέλσον, Κοκτσού, Σινιστέρα, Ντέσερς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments