Ελλάδα

Βαρβάκειος: Ανακαινίστηκε η ιστορική αγορά της Αθήνας – Δείτε τη μεταμόρφωσή της

Βαρβάκειος: Ανακαινίστηκε η ιστορική αγορά της Αθήνας – Δείτε τη μεταμόρφωσή της

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/EUROKINISSΙ

Η Βαρβάκειος Αγορά ανακαινίστηκε κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα και η αλλαγή της είναι εντυπωσιακή

Μετά από 20 χρόνια, η ηλικίας 136 ετών, Βαρβάκειος αγορά, ανακαινίστηκε. Η ιστορική αγορά της Αθήνας, αναβαθμίστηκε με βάση την αρχή της βιωσιμότητας και με κριτήριο την υψηλή προστασία από καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα ανακατασκευάστηκαν  σε 7 μήνες οι κτιριακές υποδομές των χώρων πώλησης της λαχαναγοράς της Βαρβακείου, καθώς και τα στέγαστρα, ενώ αποκαταστάθηκαν και οι όποιες ζημιές προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Μπάλλος» που είχε πλήξει την Αττική τον Οκτώβριο του 2021.

Το έργο, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε χωρίς να διακοπεί η εμπορική δραστηριότητα, επειδή οι πωλητές μετακινήθηκαν προσωρινά σε εγκαταστάσεις επί της οδού Αθηνάς.

Μεταξύ άλλων, έγινε αντικατάσταση των ξύλινων σκελετών των στεγάστρων από μεταλλικούς και επικάλυψη με ειδικά φύλλα που προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο. Προστέθηκαν νέα φωτιστικά LED σε δύο παράλληλες φωτεινές γραμμές, τοποθετήθηκαν αδιάβροχες τέντες με βραχίονες αλουμινίου και αντικαταστάθηκε η μόνωση των μικρών κήπων με συνθετικές μεμβράνες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα της υγρασίας που διέρρεε στα καταστήματα. Παρεμβάσεις έγιναν και στο εσωτερικό των καταστημάτων. Η τεχνική ομάδα του δήμου τοποθέτησε νέα κεραμικά πλακάκια, σύμφωνα με τα κατάλληλα υγειονομικά πρωτόκολλα, απομάκρυνε τις όποιες υγρασίες, ενώ αντικατέστησε και όλες τις ψευδοροφές.

«Σήμερα η Βαρβάκειος γυρίζει σελίδα», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κατά την επίσκεψή του στην στην αγορά. «Η καρδιά της Αθήνας χτυπάει εδώ, στη Βαρβάκειο, χτυπάει δυνατά και όλοι εμείς έχουμε πολύ μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό διότι σήμερα η αγορά γυρίζει σελίδα. Για πάρα πολλά χρόνια είχε λίγο ξεχαστεί, όχι από τους επαγγελματίες, ούτε από τους Αθηναίους και τις Αθηναίες που αγαπάνε τη Βαρβάκειο και το δείχνουν έμπρακτα. Είχε ξεχαστεί από τον δήμο. Αυτό, όμως, πρέπει να αλλάξει και σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή» σημείωσε ο δήμαρχος, έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο των οπωροπωλών, Κωνσταντίνο Βασιλόπουλο.

«Ήταν η πρώτη φορά που στάθηκε κάποιος κοντά μας μετά από 20 και πλέον χρόνια», επεσήμανε ο κ. Βασιλόπουλος, λίγο πριν κόψει την κορδέλα των εγκαταστάσεων μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments