Διεθνή

Ζελένσκι: “Η Ρωσία διαπράττει «γενοκτονία» στο Ντονμπάς”

Ζελένσκι: “Η Ρωσία διαπράττει «γενοκτονία» στο Ντονμπάς”

Πηγή Φωτογραφίας: NDTV

Ζελένσκι: Ο Ουκρανός Πρόεδρος κατηγόρησε για μία ακόμα φορά τη Ρωσία ότι διαπράττει «γενοκτονία» στο Ντονμπάς, στο ανατολικό τμήμα της χώρας του

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε για μία ακόμα φορά τη Ρωσία ότι διαπράττει «γενοκτονία» στο Ντονμπάς, στο ανατολικό τμήμα της χώρας του.

«Η επίθεση σε εξέλιξη των δυνάμεων κατοχής στο Ντονμπάς μπορεί να κάνει την περιφέρεια ακατοίκητη», είπε ο κ. Ζελένσκι κατά τη διάρκεια του καθημερινού μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πως έχουν βαλθεί να μετατρέψουν «σε στάχτες» πολλές πόλεις της περιφέρειας αυτής.

“Εκτοπισμοί και πολλές δολοφονίες αμάχων”

Η Ρωσία επιδίδεται σε «εκτοπισμούς» και «μαζικές δολοφονίες αμάχων» στο Ντονμπάς, συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος, για τον οποίο «όλα αυτά είναι προφανώς πολιτική γενοκτονίας που διαπράττεται από τη Ρωσία».

Οι κατηγορίες που εξακόντισε ο κ. Ζελένσκι αντικατοπτρίζουν αυτές της Ρωσίας, η οποία δικαιολόγησε την εισβολή στην ουκρανική επικράτεια από την 24η Φεβρουαρίου επικαλούμενη την ανάγκη να αποτρέψει τη «γενοκτονία» που διέπραττε κατ’ αυτή η Ουκρανία με στόχο τον ρωσόφωνο πληθυσμό του Ντονμπάς.

Τον Απρίλιο, το ουκρανικό κοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα που χαρακτηρίζει «γενοκτονία» τις ενέργειες του ρωσικού στρατού στη χώρα και καλεί όλες τις χώρες του κόσμου και τους διεθνείς οργανισμούς να κάνουν το ίδιο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει επίσης χρησιμοποιήσει αυτόν τον όρο.

Ζελένσκι σε Κίσινγκερ: «Έχουμε 2022 κι όχι 1938»

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ζελένσκι στην πρόταση του πρώην Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη πρόταση στην ομιλία του στη Βουλή της Λετονίας, όπως αναφέρει το CNN.

«Tο ημερολόγιό του είναι στο 1938 κι όχι στο 2022»

«Στο Νταβός εμφανίστηκε ο κύριος Κίσινγκερ από το βαθύ παρελθόν και είπε πως ένα κομμάτι της Ουκρανίας θα έπρεπε να δοθεί στη Ρωσία ώστε να μην αποξενωθεί η Ρωσία από την Ευρώπη. Φαίνεται πως το ημερολόγιό του είναι στο 1938 κι όχι στο 2022. Νόμιζε πως μιλούσε σε άλλο κοινό, στο Μόναχο του 1938 κι όχι στο Νταβός.

Παρεμπιπτόντως στο πραγματικό 1938 όταν η οικογένειά του διέφυγε από τη ναζιστική Γερμανία, ο Κίσινγκερ ήταν 15 ετών και ήξερε πολύ καλά τι συνέβαινε και κανείς δεν τον άκουσε τότε να λέει πως θα έπρεπε να συμβιβαστούν όλοι με τους Ναζί αντί να φυγαδευτούν ή να τους πολεμήσουν», είπε ανάμεσα, σε άλλα, ο Ουκρανός πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments