Ελλάδα

Μάσκες: Αυτά θα είναι σε ισχύ από την 1η Ιουνίου

Μάσκες: Αυτά θα είναι σε ισχύ από την 1η Ιουνίου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Μάσκες: Επιστροφή στην... κανονικότητα από την 1η Ιουνίου, καθώς αίρεται η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Επιστροφή στην… κανονικότητα από την 1η Ιουνίου, καθώς αίρεται η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Τι σημαίνει αυτό για την καθημερινότητα μας

Τα τελευταία δυο χρόνια άπαντες φορούσαν τις μάσκες παντού, ενώ έπρεπε να έχουν και στην κατοχή τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όταν από την 1η Μαΐου άρθηκε αυτό το μέτρο, η αντίστροφη μέτρηση για τις μάσκες είχε ξεκινήσει.

Η μάσκα λοιπόν καταργείται και στα αεροπλάνα αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

Εκεί παραμένει

Η μάσκα παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν, ενώ με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες, όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Τι θα ισχύει σε σχολεία και Πανεπιστήμια

Χωρίς μάσκες θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο και οι μαθητές, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Επιτροπής Ειδικών.

Μετά την άρση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους, από την 1η Ιουνίου, οι ειδικοί εισηγήθηκαν το ίδιο και για σχολεία-Πανεπιστήμια.

Η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων έγινε δεκτή από το υπουργείο Παιδείας κι έτσι μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί βάζουν με τη σειρά τους τις μάσκες… στην τσέπη από 1/6, καθώς η χρήση τους παραμένει μόνο ως σύσταση. Παράλληλα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα.

Υποχρεωτική χρήση μόνο στις Εξετάσεις

Η μοναδική περίπτωση που η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική από μαθητές και φοιτητές είναι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 23 Μαΐου ξεκίνησαν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου, ενώ σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2022, οι εξετάσεις ξεκινούν για τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ την Παρασκευή 3 Ιουνίου και για τα ΕΠΑΛ μία μέρα νωρίτερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments