Ελλάδα

Παράνομη Navtex: Η Τουρκία βγάζει το ερευνητικό σκάφος Cesme στη θάλασσα του Αιγαίου

Παράνομη Navtex: Η Τουρκία βγάζει το ερευνητικό σκάφος Cesme στη θάλασσα του Αιγαίου

Πηγή Φωτογραφίας: Newpost

Παράνομη Navtex: Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και μία ακόμα φορά δείχνουν να "ανεβάσουν" το θερμόμετρο στο Αιγαίο στα ύψη

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και μία ακόμα φορά δείχνουν να “ανεβάσουν” το θερμόμετρο στο Αιγαίο στα ύψη, όπου μάλιστα αυτά εντάθηκαν ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έτσι, τη Navtex που εξέδωσε στις 24 Μαΐου για το ερευνητικό Γιουνούζ, σήμερα εξέδωσε νέα Navtex για το ερευνητικό σκάφος Τσεσμέ, δεσμεύοντας παράνομα περιοχές  μεταξύ Σκύρου – Άη Στράτη και Λέσβου.

Η νέα προκλητική Navtex, καθώς η Τουρκία δεν έχει την αρμοδιότητα να εκδίδει τέτοιες αναγγελίες για αυτή την περιοχή, είναι αυτή:

Η Ελλάδα απαντά με ψυχραιμία, διπλωματική εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα, με το Πολεμικό Ναυτικό να έχει λάβει ήδη τα μέτρα του και παρακολουθεί κάθε κίνηση τουρκικού σκάφους που επιχειρεί να κινηθεί στο Αιγαίο.

Τις προηγούμενες ημέρες πηγές του ελληνικού «Πενταγώνου» διαμήνυαν πως «καμία πρόκληση δεν μένει αναπάντητη, έχουμε πολλαπλούς τρόπους αντίδρασης και αν χρειαστεί θα τους εφαρμόσουμε», επισημαίνοντας την επαγρύπνηση των τριών Κλάδων για κάθε ενδεχόμενο, μιας και ο Ερντογάν αναζητά εναγωνίως «παράθυρο» ευκαιρίας για να πυρπολήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Νέα πρόκληση με υπερπτήση σε Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους

Το… χαβά της συνεχίζει η Τουρκία, καθώς ανά πάσα ώρα και στιγμή προβαίνει σε παράνομες υπεπτήσεις πάνω από το Αιγαίο, αδιαφορώντας πλήρως για το Διεθνές δίκαιο.

Η γείτονα χώρα πραγματοποίησε διπλή υπερπτήση πάνω από δύο νησιά σε διάστημα δύο λεπτών το μεσημέρι της Παρασκευής [27/5], θέλοντας να δείξει την υπεροχή που έχει. uav-aeroplano-tourkia

Συγκεκριμένα η πρώτη έγινε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στις 12:55 πάνω από το νησί Μακρονήσι και ένα λεπτό αργότερα πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι. Και οι δύο υπερπτήσεις έγιναν στα 19.000 πόδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 ένα μη επανδρωμένο αερόχημα UAV πραγματοποίησε υπερπτήση στις 12.55 άνωθεν νήσου Μακρονήσι και στις 12.56 άνωθεν νήσου Ανθρωποφάγοι στα 19.000 πόδια αντίστοιχα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments